Forecast for Gjøvik, Toten og Land

Back to all areas

Forecast for Gjøvik, Toten og Land

Eikvelta - 12. April 2024 kl. 17:22

Meldt inn av Vestre Toten løypelag

Temperatur: 3 til 13 grader.
Vær: Sol.
Snødybde: 30-80 cm. 0 cm det siste døgnet.

Vi har parkert begge løypemaskinene for denne sesongen, men i ettermiddag har vi preparert strekningen Raufoss Skistadion-Rørmyra-Mæhlumsetra-Eikvelta-Skumsjøen og ned igjen til Raufoss med ATV og sporlegger. På denne strekningen er det fortsatt en god såle uten overvann og det er stort sett greie skiforhold. Sporleggingen har varierende kvalitet da dette er lett og enkelt utstyr. Beste utgangspunkt for skituren er fra Skumsjøen eller Rørmyra.Mæhlumsetra har oppe i helgen og her er det muligheter for å kjøpe vaffel, kaffe og diverse godsaker. Fra litt utpå lørdag morgen er det spådd knallvær, så nyt lørdagen og helgen på Åsen 😊 God helg ☀️🌤️🌤️

Flyplassen - 05. April 2024 kl. 15:23

Meldt inn av Søndre Land kommune

Temperatur: -2 til 2 grader.
Vær: Overskyet oppholdsvær.
Snødybde: 50-80 cm. 15-20 cm det siste døgnet.

April er i gang, og ikke overraskende byr april på store værvariasjoner. I går kom det et realt lass meg ganske tørr snø, som gjør at det ble aktuelt å kjøre skiløyper igjen. Helga byr på varmegrader og delvis sol, og det er en fin mulighet til å få påskestemning i skiløypene, noe vi ikke ble bortskjemte med i påska. Løypenettet på Søndre Land østås ble kjørt opp i dag, fredag 5. april. Såla er jevnt over ganske bra. Lasset med relativt tørr nysnø gjør at løypemaskina legger bak seg nydelige trikkeskinner, og det meldes om veldig fine forhold overalt. Så ikke legg skia på hylla enda, men nyt fine skiløyper i skogen fremfor slaps og gædd langs veiene. Vegen opp til Høgbrenna er stengt for sesongen, og det er ikke brøytet opp til Innersætra og skihytta. Selve Tyskervegen er brøytet. 4 wd er nok å foretrekke for å komme opp til Innersetra. Flyplassen og Vassendlandet/Amland er gode utfartssteder. NB! GPS'ene på enkelte løypemaskiner har problemer grunnet en oppdatering, så det kan hende noen løyper er nykjørte til tross for mangelfull oppdatering i kartet. Dette gjelder blant annet maskina til Fluberg skiklubb. Men er det grønt (og etterhvert gult) i kartet så skal det være nykjørt.

Raufoss - 05. April 2024 kl. 11:42

Meldt inn av Vestre Toten løypelag

Temperatur: -6 til -2 grader.
Vær: Litt skyet.
Snødybde: 60-120 cm. 12-15 cm det siste døgnet.

Vinteren kom tilbake i dag og vi preparerer opp igjen løypene til helgen 😊 Østsideløypene prepareres i løpet av dagen og vestsideløypene (Åsen) prepareres natt til lørdag/lørdag morgen. God helg 😊

Bøverbru - 05. April 2024 kl. 10:28

Meldt inn av Bøverbru IL

Temperatur: -2 grader.
Vær: Overskyet.
Snødybde: 50-70 cm. 20 det siste døgnet.
Smøretips: Fiolet

Sesongens siste trikkeskinner er satt. Nesten perfekte forhold.

Raulåven - 26. March 2024 kl. 00:13

Meldt inn av Ihle IL

Temperatur: -2 grader.
Vær: Sol.
Snødybde: 25-55 cm.

Hei Etter Søndagens tur med sporsetteren ble det besluttet å avslutte for sesongen når det gjelder prepping av traseen mellom Sillongen og Raulåven pga isen på Eriksrudtjernet. Ellers vil vi fortsette å preppe traseen fra Sillongen til Engødegård inntil videre. God Påske🐣 Mvh Ihle il

Skihytta i Søndre Land - 22. March 2024 kl. 14:47

Meldt inn av Søndre Land kommune

Temperatur: 5 til 9 grader.
Vær: Sol og mildt.
Snødybde: 60-90 cm. 2 cm det siste døgnet.

Det ble kjørt på Søndre Land østås (og Liåsløypa på veståsen) i går, torsdag. Det kom litt nedbør som bløt snø over 400 meter natt til i dag, fredag. I dag er det sol og mildt, med temperaturer opp mot ti varmegrader, også på åsen. Det er usikkert hvor stor betydning nattens snøfall har på skiføret. og det er usikkert om vi rekker å kjøre opp igjen på øståsen før palmehelga. Se etter preppestatus i kartet. Videre utover i påska er det meldt et variert vær, men det er løypevakt hele uka og det kjøres opp igjen løyper i stamløypenettet ved behov. Skihytta har åpent i palmehelga.

cottages with serving

Fremme ved Mæhlumsetra

Mæhlumsetra

Stengt i dag
Skistua på Gjøvik 75 år i år

Skistua Gjøvik

Ingen Informasjon
Sol på Solbakken

Solbakken

Stengt i dag
Fremme ved Vesterås

Vesterås

Stengt i dag
Førjulstrafikk på Osbakken

DNT Osbakken

Åpent i dag fra 11:00 til 14:00
+ - Show all fewer cottages with serving

cottages with serving

Flott vinterdag i Snertingdal

Skihytta i Snertingdal

Stengt i dag

Mæhlumsetra

Stengt i dag

Skistua Gjøvik

Ingen Informasjon

Solbakken

Stengt i dag

Vesterås

Stengt i dag

DNT Osbakken

Åpent i dag fra 11:00 til 14:00
+ - Show all fewer cottages with serving
Trevatn samfunnshus  er et viktig samlingssted for folk i bygda. Her er det også fint å parkere når man skal ut på tur i skiløypene her i området.
Trevatn samfunnshus
Photo: Eivind Molde, 3/3/2024
Det er gråvær og regn i lufta. Men løypene fra Bergegarda skistadion er preparert for bare noen timer siden, så forholdene er fine. Bildet er tatt i løypa mot Hævop.
I løypa mot Hævop
Photo: Eivind Molde, 3/3/2024
Her i Flugaarden skog deler løpa seg, med avgreininger mot Sandbakke syd (venstre), Thune skole (høyre) og Li (bakover i bildet). Her er det gode muligheter for å ta rundturer av ulik lengde.
Flugaarden skog
Photo: Eivind Molde, 2/11/2024

Webcamera

bilde fra webkamera på raufoss skistadion
Raufoss skistadion
webkamera på eikvelta
Eikvelta
See all webcameras
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Affiliates