Drømmeforhold i desember: Noen veier er fortsatt stengt grunnet skogsdrift, men stadig flere skiløyper prepareres. Her fra Gråseterveien mot Heggelivann 12. desember. Foto: Per Gulbrandsen

Snart prepareres enda flere skiløyper

De vinterlige forholdene gjør at Skiforeningen i mange uker har hatt løypemannskap i arbeid døgnet rundt. Men hvorfor kjøres ikke alle løyper når det er så mye snø?
Published 12/12/2023

– Det er ikke vanlig med så flotte forhold på denne tiden av året. Akkurat nå prepareres det så å si i alle områder av Marka, sier løypesjef i Skiforeningen, Birgitte Giæver.  

Vanligvis er det på skogsbilveiene det er best forhold nå på starten av sesongen. Noen steder åpner ikke veiene for preparering av skiløyper før julaften. Det er fordi grunneierne trenger veiene til skogsdrift og vedlikehold av eiendommen sin.

– Slik er det hvert år.  Men det er sjeldent det er slike snøforhold som vi har i år, og da får vi noen spørsmål om hvorfor det ikke er preparert, sier Giæver.

Folk flest jubler over det flotte skiføret

– Får du klager?

– Nei. Jeg skjønner at folk lurer på hvorfor det ikke er preparert når det er kommet så mye snø. De aller fleste vet at enkelte skogsbilveier ikke åpner for preparering før jul, sier Giæver. 

Følg med i kartet nå fremover. Dag for dag blir stadig flere løyper tilgjengelige for preparing og skiløpere. I dag kan vi for eksempel nevne Heikampveien i Nordmarka, Gråseterveien i Sørkedalen, Abborvannsveien i Bærumsmarka, og snart kommer vi oss over til Sandungen i Vestmarka.  

Informasjon i iMarka-appen

Andre steder vil noen løyper ikke prepareres denne sesongen da grunneier har behov for området gjennom vinteren. Disse er merket med oransje informasjonsfirkant i kartet. Løypene i kartet som nå er i grå farge, vil én etter én prepareres så raskt vi kommer til.  

– Så her er det all mulig grunn til å følge med i appen og glede seg over alle mulighetene som åpner seg nå i de tre siste ukene av året, sier Giæver.

Nyttige verktøy til turen

Med iMarka-appen på mobilen har du alltid oppdatert kart med deg på tur. Du ser hvor i terrenget du er, og finner informasjon om kollektivknutepunkt, parkeringsplasser og serveringssteder.   

I turplanleggeren på skiforeningen.no kan du planlegge turen fra a til å. 

 

Informasjon i appen: Trykker du på de oransje firkantene i appen, får du informasjon om hva som gjelder for den aktuelle løypestrekningen.

skiforeningenlogo

Du bidrar til Markas skiløyper!

Skiforeningen - kjærlighet til Marka siden 1883
Bli medlem

Affiliates