Maimarka: Kanskje nærmer det seg siste tur for denne sesongen, medgir Nils Hovelsrud. Men helt frem til fredag har det vært full mulig å få seg noen fine skiturer i nypreparerte spor. Foto: Privat

– Selv jeg innser at det går mot sesongslutt

Fredag kjøres de aller siste løypene i Marka. Skifluenser Nils Hovelsrud har begynt å ta opp glidelåsen på den gule jakka.
Published 5/12/2023

Ingen får Nils Hovelsrud til å si at han har gått sin siste tur for sesongen. For man vet jo aldri. Men selv “skifluenser’n” medgir at det røyner på nå, føremessig.  
 
Fredag testet han Frognerseter-området, der Bymiljøetaten var ute for siste gang denne sesongen.  

– Jeg legger ingen planer nå, for alt endrer seg jo i ekspressfart. Men å kunne gå i mai er en drøm. Jeg har begynt å ta opp glidelåsen på den gule jakka, så det går jo mot en uunngåelig slutt. Og jeg kommer nok ikke til å vente til siste snøflekk, det må bli en ekte skitur som den siste turen.  

Spesielt interesserte

Selv om prepareringen nå avsluttes, er det fortsatt godt med snø flere steder i høyden. De spesielt interesserte vil mest sannsynlig finne snø i nok mengder til å gå på ski 17. mai.  

P.s Går du for en siste skitur fra Frognerseter-traktene nå, vil du møte lange partier med barmark, så bæring av ski må påregnes. 

Fredag 12. mai: Det finnes glimt av vinter fortsatt, som her fra Frognerseter-traktene. Nils Hovelsrud går til siste slutt. Men innser at det snart er slutt på slike partier. Foto: Privat