Kåre Haug til minne

Vår fremste kjentmann, primus motor og guru for Kjentmannsmerket, er gått bort.
Text: Espen Jonhaugen, Hege Blichfeldt Sheriff og Eirik Harstad, Skiforeningen
Published 3/6/2024

Kåre Haug sovnet inn 24. februar, 83 år gammel. Han var frivillig i Skiforeningen i så mange år at vi som jobber her i dag ikke vet helt når han begynte. Han har alltid vært her. Kåre bidro på arrangementer i Holmenkollen, i lokalutvalget i Asker og Bærum, i Markatjenesten og ikke minst var han primus motor for Kjentmannsmerket fra 1990.

Kjentmannsmerket er en kulturminneorientering i Oslomarka. Med sin inngående kjennskap til Marka, var Kåre selvskreven da Kjentmannsmerket ble gjenopplivet og videreutviklet på 1990-tallet. Kåre la ned utallige timer fritid og siden nærmest på heltid, for å finne historikk og bakgrunnsstoff til kjentmannspostene. Deretter trålet han Marka til fots og på sykkel for å se og vurdere mulige og umulige postforslag. Kåre var en god fotograf og oppsøkte gjerne postene flere ganger for å få best mulige bilder.

I 1996 fikk Kåre ideen om å markere hver nyutgivelse av Kjentmannshåndboken med et arrangement. Siden hadde han full kontroll på alle detaljer inkludert hvordan det skulle regne Kvikk Lunsj over de fremmøtte når åpningsposten ble avduket.

Kåre var utrolig sprek selv om intensiv fysisk aktivitet gjennom mange år satte sine spor. Ved én anledning gikk Kåre på krykker under en felles befaring med kjentmannskomiteen. Da kommenterte vi at det var godt han gikk på krykker så vi andre hadde sjanse til å holde følge.

For sin innsats gjennom mange år i Skiforeningen mottok Kåre sølvnålen og Birkebeinerplaketten.

Vi er takknemlige for å ha kjent Kåre og nytt godt av hans enorme kunnskap, drivkraft og arbeidskapasitet.

Våre tanker går til familien.

Affiliates