Erfaren løypekjører: Lars Gulbrandsen. Foto: Christine Amdam. 

– Jeg mister ordene litt

Vinteren har alt etablert seg godt med 60 centimeter snø. Trær er blitt til isskulpturer. Og det er mer snø i vente. Løypekjører Lars Gulbrandsen kan ikke huske en bedre sesongstart.
Published 11/15/2023 Updated 11/17/2023

Bislingen

  • Et av Markas fineste høydedrag
  • Bislingflaka er med sine 691 meter over havet. et av de høyeste punktene i Nordmarka.
  • Her får du et snev av fjellfølelse, og på gode dager ser man helt til Jotunheimen.

Her kan du planlegge turen til og fra Bislingen.

I snart ti år har Lars Gulbrandsen gledet seg litt ekstra til å kjøre over Bislingflaka den aller første gangen for sesongen. Området er vakkert, ligger som et av de høyeste platåene i Nordmarka, og regnes av mange som en slags indrefilet av Nordmarka nord. 

– Det er noe spesielt med dette området. Høyden er ting. Vegetasjonen en annen. Du får litt fjellfølelse. Mange har et veldig nært forhold til Bislingen. Og det skjønner jeg jo godt, sier Gulbrandsen.

Han kjører løypene ut fra Stryken og Svartbekken i Nordmarka. 

Skihelg i høyden

Skisesongen har startet uvanlig tidlig og allerede 15. november startet Gulbrandsen løypemaskinen fra Svartbekken med Bislingen som mål. 

Det er gode skimuligheter nord i Marka, både på Ringkollen, Mylla og fra Grua og inn på Romeriksåsene. Fra Solli i Vestmarka i Asker, er det også fine forhold. 

Føremeldingen oppdateres hver dag i skisesongen.

Vakkert: Bislingen 15. november 2023. Foto: Christine Amdam

Visste du?

Medlemskontingenten går i sin helhet tilbake til markaarbeidet. 

 

Fra Ringkollen til Løvlia

Fredag morgen kjørte Henrik Færden Petersen 11 kilometer på skuter fra Ringkollen til Løvlia. Han pakket sammen snøen i løypa med matte og sjekket våte partier. 

– Det er noen åpne områder, men stort sett fint og snøen bærer godt, sier han. 

løvlia, 17-11-23, trine giving.JPG

Sånn leser du føremeldingen

På skiforeningen.no og i iMarka-appen finner du kart og tekst som gir deg all informasjon om skiforholdene i Marka. Kartet viser med farge når de ulike løypene sist ble preparert og du kan se løypemaskinene bevege seg i kartet når de er ute og lager spor. I teksten får du mer informasjon om forholdene og om ting du må være obs på. Du kan også gå inn i de ulike marka-områdene og få flere detaljer om vær og føre.

Slik så kartet ut da Lars Gulbrandsen preparerte fra Svartbekken til Bislingen onsdag 15. november. 

kart bislingen .png

Affiliates