Heia - Semsvannet

Rutenr:

388

Lengde:

8,2 km

Område:

Vestmarka

Type:

Offentlig vei og skogsbilvei/turvei
Dette er en ganske lett rute som tar deg fra bebyggelsen ved Heia i Lier frem til det vakre Semsvannet. Ruten går på både asfalt- og grusvei, gjennom kulturlandskap, en golfbane og villastrøk.

Fra Heia skole tar du ut på Gamle Drammensvei og følger denne 3,8 km parallelt med og på nordsiden av E-18. Traseen er relativt flat. Ta så til venstre nordover Høgåsveien til Asker golfklubb.

Fra parkeringsplassen der følger du turveien mellom Brendsrudvannet og Finnsrudvannet. Ta til høyre i første kryss og forbi bommen. Du er nå inne på Hogstadveien, som leder deg gjennom golfbanen. Ved en av greenene er det flott utsikt mot Asker, så den må du få med deg! Du har også utsyn mot Hogstadvannet litt lengre bort.

Ved enden av banen kommer du til et veikryss, og der sykler du ned Jøssongveien (skiltet). På god grusvei tar du deg så videre forbi engene til du møter asfalten ved Solliveien. Den holder du deg på gjennom bebyggelsen sør for Semskollen. Du sykler forbi utfartsparkeringen ved Sagfossen og Sem grendehus og frem mot Sem gård ved Semsvannet.

Fra Semsvannet kan du komme deg videre innover i Vestmarka. Enten til Furuholmen (rute 242), Store Sandungen (rute 243) eller Solli gård (rute 244). Du har også muligheter til å sykle mot bebyggelsen, enten til Jansløkka skole (rute 609) eller til Asker (rute 615).
Heia

Foto: Eivind Molde, 16.07.2006

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Heia 196 Innfallsport (parkering) Vestmarka
Semsvannet 145 Vann, tjern Vestmarka

Heia

Moh

196 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Vestmarka

Gå til sted

Semsvannet

Moh

145 m

Type

Vann, tjern

Område

Vestmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere