Sjonken - Bjertnessjøen - Råsjøen øst

Rutenr:

229

Lengde:

7,6 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Type:

Skogsbilvei/turvei

Sykkelruta starter fra den store parkeringsplassen på Sjonken, der Skiforeningen og Nannestad Almenning har informasjonstavler. Her går det en vei nordover, i retning Steinbekkhytta (rute 230). Den fører også til østsiden av Råsjøen, men vår trasé går mot sørvest - dvs. rett fram når man kommer innover mot Sjonken østfra. Begge veier er like lange.

Etter ca. 2,3 kilometer er vi framme i et kryss der det står store informasjonstavler som forteller den spennende historien om gruvedriften i Gruvelia. Tar vi av til venstre, kommer vi opp dit - og videre til Hakkim (rute 231).

Men vi følger hovedveien mot høyre, litt mer stigning venter, og vi er framme ved Bjertnessjøen. Vannet er drikkevannskilde for Nannestad og Ullensaker. Nordvest for vannet går det en vei rett fram, tilbake til Sjonken (den alternative rute 230), mens vi svinger til venstre, og tar fatt på siste etappe opp til Råsjøsjua. Her er det noe stigning.

Råsjøstua ligger fint til ved Råsjøen, i hjertet av Romeriksåsene. Sjøen ligger 436 meter over havet, ca. 160 meter høyere enn Sjonken. Herfra går det sykkelruter videre mot sør til Hakkim via Elsjøane (rute 227) og mot vest i retning Råsjøkrysset (rute 226), med forbindelse til bl.a. Harestua og Bjørgeseter. Fra Råsjøstua kan du også sykle mot Råbjørn (rute 583).

Vårskiløpernes

Foto: Torkel Kristoffersen, 09.05.2006

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Råsjøstua 440 Generelt stedsnavn Romeriksåsene - Nannestad
Sjonken 278 Innfallsport (parkering) Romeriksåsene - Nannestad

Råsjøstua

Moh

440 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Gå til sted

Sjonken

Moh

278 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Gå til sted

Samarbeidspartnere