Nordkisa - Vormsund

Rutenr:

871

Lengde:

10,7 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Type:

Offentlig vei
Nordkisa er et fint utgangspunkt for sykkelturer. Herfra går det veier i fem retninger - både mot nord, vest, sør og øst. Dette er en av de som går i østlig og etter hvert sørøstlig retning.

Utgangspunktet er krysset i sentrum. Her står det et skilt som viser vei mot Aurstad, og det er den veien du skal sykle. Etter bare noen få hundre meter er du ute av tettbebyggelsen, og landskapet åpner seg mot øst. Lang borte ser du åsene i Nes, på den andre siden av Vorma.

Et par kilometer fra start tar du farvel med Ullensaker kommune, og sykler inn i Nes. Litt senere kommer du til en 3,5 kilometer lang veistrekning som har grusdekke (2014).

Omgivelsene du har rundt deg på denne ruta, er først kulturlandskap, deretter et område med mest skog, før du igjen omgis av landbruksområder med vid utsikt i alle retninger.

Ved Aurstad kommer du inn på Vestsidavegen, og tar til høyre. Nå bærer det sørover, og etter hvert kan du trille ned bakkene til Vormsund. Fortsetter du rett fram i rundkjøringen, kommer du til Årnes (rute 697). Tar du til venstre, over Vorma, kan du følge rute 789 til Arnestad Minde. Derfra kan turen evt. gå videre mot bl.a. Skogbygda eller innover i de allerede nevnte åsene øst for Vorma.

Tar du til høyre i Røavegen, vel 1,5 kilometer etter at du har kommet inn på Vestsidavegen, kan du sykle til Algarheim i rute 868.
Blikkstille

Foto: Eivind Molde, 18.06.2014

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Nordkisa 205 Innfallsport (parkering) Romeriksåsene - Nannestad
Vormsund 125 Innfallsport (parkering) Eidsvoll - Nes

Nordkisa

Moh

205 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Gå til sted

Vormsund

Moh

125 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Eidsvoll - Nes

Gå til sted

Samarbeidspartnere