Vormsund - Arnestad Minde

Rutenr:

789

Lengde:

1,6 km

Område:

Eidsvoll - Nes

Type:

Offentlig vei
Dette er en sykkelrute som går nordover gjennom området øst for Vorma. Den starter i Vormsund, ca. 2,5 kilometer fra stedet der elva, som kommer fra Mjøsa, renner ut i Glomma. Utgangspunktet er rundkjøringen på sørvestsiden av Vorma, der fylkesvei 177 og E16 møtes.

Herfra krysser du elva, og tar til venstre når veien deler seg i rundkjøringen like etter (Eidsvollvegen). Etter å ha syklet oppover langs Nes golfklubb sine arealer, kommer du fram til et kryss der Ringsbyvegen tar til høyre.

Dette er Arnestad Minde. Herfra er det god utsikt nordover gjennom det åpne og vennlige kulturlandskapet som preger dette området. Det er et "belte" med gårder og store kornåkre på begge sider av veien - og et stykke inne til høyre ser du starten på de store skogsområdene som strekker seg innover åsene i øst.

Fortsetter du rett fram på fylkesveien, kommer du til Fenstad og Rolstad (rute 790), med muligheter til å fortsette både nordover til Eidsvoll og innover i skogene mot Vika og Utsjøen. Rute 781 går på Ringsbyvegen til Ringsby. Derfra kan du bl.a. fortsette mot Skogbygda og Ingeborgrud.
Ved

Foto: Eivind Molde, 16.09.2012

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Arnestad Minde 158 Gårdsbruk Eidsvoll - Nes
Vormsund 125 Innfallsport (parkering) Eidsvoll - Nes

Arnestad Minde

Moh

158 m

Type

Gårdsbruk

Område

Eidsvoll - Nes

Gå til sted

Vormsund

Moh

125 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Eidsvoll - Nes

Gå til sted

Samarbeidspartnere