Roa - Kalven

Rutenr:

745

Lengde:

4,1 km

Område:

Nordmarka nord

Type:

Offentlig vei
Den første halvdelen av denne ruta er en eneste lang oppoverbakke, men så kommer du deg da også raskt opp på platået ved til Mylla. Den andre delen av ruta er ganske flat, så kreftene kommer fort tilbake.

Fra Roa stasjon sykler du først langs toglinjen i retning Oslo, og tar straks undergangen til høyre, slik at du kommer inn på Ryavegen. Ta til venstre på denne, og etter en snau kilometer kommer du til et lite boligområde. Her skal du opp til høyre, inn på Åsvegen.

På lette gir tråkker du deg oppover, og snart får du et flott utsyn mot store deler av Hadeland. Utsikten er i seg selv nok til å forsvare en pause i bakkene. Hvis du har med kikkert, er det nå du skal finne frem den. Kamera også.

På toppen av bakkene møter Åsvegen Oppenvegen. Her går rute rute 331 til høyre mot Kalvsjøtjernet. Men du svinger til venstre, og kan uanstrengt ta deg frem til veikrysset sør for Kalven, der Oppenvegen munner ut i Sveavegen. Fra dette krysset kan du enten fortsette rett frem og komme til Grua (rute 749), eller du kan sykle til høyre. Da har du to muligheter: enten rute 746 til Mylla, eller rute 744 via Putthaug til Trantjern.
Utsikt

Foto: Erik Unneberg, 04.08.2013

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Kalven 484 Vann, tjern Nordmarka nord
Roa 313 Innfallsport (parkering) Nordmarka nord

Kalven

Moh

484 m

Type

Vann, tjern

Område

Nordmarka nord

Gå til sted

Roa

Moh

313 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Nordmarka nord

Gå til sted

Samarbeidspartnere