Fagerstrand - Kløfta

Rutenr:

646

Lengde:

3,2 km

Område:

Nesoddmarka

Type:

Offentlig vei
Denne sykkelruta starter i krysset mellom Myklerudveien og Lillerudveien på Fagerstrand. Og det er Myklerudveien du skal følge. Dette er hovedinnfartsveien (fylkesvei 157) til Fagerstrand fra øst (også fra Oslo), så det kan være en god del trafikk her. Men det er gang- og sykkelvei langs nesten hele ruta. På begge sider av veien har du boligområder.

Det er stigning i starten, men etter ca. 700 meter flater veien ut. Rundt 1,5 kilometer fra start er du i rundkjøringen på Myklerud. Da har du akkurat passert Gjøfjell kirke og Myklerud skole (litt unna veien), og tar til høyre.

Så blir det litt mer stigning når du passerer avkjøringen til Myklerudbanen og Fagerstrand idrettsforenings klubbhus. Dette er for øvrig et fint utgangspunkt for skiturer vinterstid.

Ved Veum tar Agnorveien av til høyre (rute 647 til Havsjødalen), men du sykler siste biten fram til krysset ved Kløfta. Du befinner deg nå omtrent midt inne på Nesodden, og kan fortsette nordover gjennom Midtveien - til Svestad, Granerud og Fjell (rute 645). Velger du den veien, kan du for eksempel sykle ned til Fjellstrand, og så komme tilbake til utgangspunktet på fylkesveien. Rute 653 til Svestad, videre ned til Hasle, og så til Nesodden kirke er også et godt alternativ.

Du kan også ta til høyre ved Kløfta og komme ned til Garder (rute 649) eller Tussekrysset (rute 648) på østsiden av Nesoddlandet.
Fagert

Foto: Eivind Molde, 27.05.2012

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Fagerstrand 47 Innfallsport (parkering) Nesoddmarka
Kløfta 109 Gårdsbruk Nesoddmarka

Fagerstrand

Moh

47 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Nesoddmarka

Gå til sted

Kløfta

Moh

109 m

Type

Gårdsbruk

Område

Nesoddmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere