Årvoll - Breisjøen

Rutenr:

158

Lengde:

4,9 km

Område:

Lillomarka og Gjelleråsen

Type:

Skogsbilvei/turvei

Skogsbilveien starter ved parkeringsplassen som ligger et lite stykke forbi bebyggelsen på Årvoll, øverst i Årvollveien. Veien går først forbi Isdammen. Så blir det stigning. Ja, det er en god del stigning til å begynne med - etter vel en kilometer er du ca 80 høydemeter høyere enn ved start.

Nå er du i et kryss der veien til venstre går i retning Trollvannstua (rute 213) og Linderudkollen (rute 212). Men vår rute går mot høyre, og det er fortsatt noe stigning før det så går unna i fine nedoverbakker, mens vi har Årvollåsen på høyre side.

I bunnen av bakken deler veien seg. Veien til høyre går mot Tonsenhagen (rute 176) Sykler du bare noen få meter nedover langs denne veien, kan du følge en sti det korte stykket bort til Alnsjøen.

Men vår rute går mot venstre i dette krysset, og du fortsetter nå opp og ned noen bakker - fram til et kryss nord for Svartkulp. Her går rute 150 til venstre mot Solemskogen. Vår rute tar mot høyre, og om ikke lenge er du framme ved Breisjøen. Like før vannet er det et kryss der veien til høyre fører ned til Ammerud (rute 175).

Du følger derimot Breisjøens venstre side, og kommer til nok et kryss - her går det vei videre til høyre mot Steinbruvann (rute 161), mens veien opp til venstre ender på Lilloseter (rute 160).

Breisjøen

Foto: Anne-Marit og Øyvind Bondkall, 27.05.2003

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Breisjøen 248 Vann, tjern Lillomarka og Gjelleråsen
Årvoll 200 Innfallsport (parkering) Lillomarka og Gjelleråsen

Breisjøen

Moh

248 m

Type

Vann, tjern

Område

Lillomarka og Gjelleråsen

Gå til sted

Årvoll

Moh

200 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Lillomarka og Gjelleråsen

Gå til sted

Samarbeidspartnere