Fra møte til Marka

Forsommermorgen på Klekken

Foto: Erik Unneberg, 21.05.2012

Turinformasjon

Lengde:

50,2 km

Område:

Krokskogen - Hole

Beskrivelse

Klekken ligger ved foten av Krokskogen, og det er heller ikke langt til de nordligste delene av Nordmarka herfra. Med sin beliggenhet kun fire kilometer fra Hønefoss sentrum, er grenda lett å nå for en stor befolkningsgruppe. Dessuten besøker mange hotellet ved Hadelandsveien i forbindelse med møter, kurs eller konferanser. Men hva skal du gjøre hvis du har noen timer fri i løpet av et opphold her? Jo, sykle fem mil i Marka!

Du stormer ut av møtelokalet, for det er ingen tid å miste. Snakk minst mulig med kollegaene, og kom deg raskt i sykkeltøy og opp på sykkelen. Hvis du gjerne vil være sosial, bør du ha bedt med deg noen av møtedeltagerne på felles sykling. På denne turen er det muligheter til å skape gode relasjoner!

Den første delen av turen går østover på Linnerudveien, men snart kommer du (eller dere?) inn på gang- og sykkelveien langs Hadelandsveien. Ved Åsbygda skole sykler du opp bakken (Gamleveien) rett frem, der hovedveien gjør en svak venstresving. Etter et lite stykke får du fin utsikt vestover her i Almegrenda.

Nå bærer det nedover til Jevnaker, rett ved sørenden av Randsfjorden. Men like etter at du har kommet inn på hovedveien igjen, venter tøffe stigninger. Ved kirken tar du av til høyre, inn på grusveien. Du befinner deg nå i et nydelig kulturlandskap med utsikt tilbake mot Jevnaker og med Nordmarkas høye åser til høyre.

Drøyt fire kilometer senere står du igjen ved hovedveien, etter å ha syklet 17 kilometer siden du forlot Klekken. Her svinger du til høyre, og kommer etter noen hundre meter frem til avkjøringen ved Olum. Du skal til høyre på grusveien her.

Ferden fortsetter sørover og oppover i Nordmarka, og fem kilometer senere ser du ut over Mylla fra vestsiden, rett under Helgehaugen, som rager 705 moh. Tenk gjerne på hva dine kollegaer går glipp av nå. Kanskje sender du dem et bilde herfra?

På god grusvei sykler du videre, forbi Trantjern og Tverrsjøstallen, og fortsetter sørover Sinnerdalen. Vær oppmerksom på at her kan snøen komme tidlig! I enden av dalen, ved tjernet Store Sinnera, tar du til høyre og opp Bjønnputtdalen. Her må du være forberedt på å trille sykkelen et stykke, før du igjen får fast grus under dekkene.

Mosjøen passeres på nordsiden, og snart får du kontakt med Øyangen. Dette store vannet sykler du på nordvestsiden av, men pass på å ta til høyre mot Ringkollen når du er midt på vestsiden. Utfartsparkeringen på Ringkollen ligger ca. 600 moh., så det blir fine utforkjøringer herfra og ned de syv kilometerne tilbake til Klekken.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Klekken - Åsbygda skole Klekken Åsbygda 5,3 km
Jevnaker - Åsbygda skole Åsbygda Jevnaker 4,7 km
Jevnaker - Olum Jevnaker Olum 7,5 km
Olum - Trantjern Olum Trantjern 6,1 km
Trantjern - Kalvedalen Trantjern Kalvedalen 3,7 km
Tverrsjøstallen - Kalvedalen Kalvedalen Tverrsjøstallen 2 km
Ringkollen - Bjønnputtdalen - Tverrsjøstallen Tverrsjøstallen Ringkollen 13,5 km
Ringkollen - Jaklefoss Ringkollen Jaklefoss 3,4 km
Klekken - Jaklefoss Jaklefoss Klekken 3,6 km

Klekken - Åsbygda skole

Fra

Klekken

Til

Åsbygda

Lengde

5,3 km

Gå til rute

Jevnaker - Åsbygda skole

Fra

Åsbygda

Til

Jevnaker

Lengde

4,7 km

Gå til rute

Jevnaker - Olum

Fra

Jevnaker

Til

Olum

Lengde

7,5 km

Gå til rute

Olum - Trantjern

Fra

Olum

Til

Trantjern

Lengde

6,1 km

Gå til rute

Trantjern - Kalvedalen

Fra

Trantjern

Til

Kalvedalen

Lengde

3,7 km

Gå til rute

Tverrsjøstallen - Kalvedalen

Fra

Kalvedalen

Til

Tverrsjøstallen

Lengde

2 km

Gå til rute

Ringkollen - Bjønnputtdalen - Tverrsjøstallen

Fra

Tverrsjøstallen

Til

Ringkollen

Lengde

13,5 km

Gå til rute

Ringkollen - Jaklefoss

Fra

Ringkollen

Til

Jaklefoss

Lengde

3,4 km

Gå til rute

Klekken - Jaklefoss

Fra

Jaklefoss

Til

Klekken

Lengde

3,6 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere