Den lille stasjonsrunden

Røyken stasjon

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 04.08.2006

Turinformasjon

Lengde:

13,3 km

Område:

Kjekstadmarka

Gradering:

Lett

Beskrivelse

Heggedal, Hallenskog og Røyken er tre stasjoner etter hverandre på Spikkestadlinjen. Men jernbanen er ikke den eneste måten å transportere seg selv mellom disse stasjonene på, for du kan nemlig sykle! Ved å velge denne turen, vil ikke bare ha nærhet til toglinjen, men vil også sykle gjennom bebyggelse, skog og kulturlandskap.

Følger toget

Fra Heggedal sykler du først sørover parallelt med togets trasé. Rett før Hallenskog stasjon tar du av til høyre, inn på Plankedalsveien. Dette er en grusvei, som du følger frem til Oppsals vei. Du svinger til venstre her, og i enden av veien fortsetter du på sti et stykke. Her må du trille sykkelen noen titalls meter.

Snart kommer du til en kjerrevei, som er fin å sykle på, til tross for at den er gressbevokst. Du sykler gjennom boligområdet Kleiverfeltet og fortsetter Heggveien sørover. Ved å benytte deg av undergangen, kommer du deg over på den andre siden av skinnegangen, og like etterpå står du ved Røyken stasjon.

Gjennom kulturlandskap

Tilbaketuren til Heggedal går på østsiden av toglinjen, gjennom kulturlandskapet her nord i Røyken kommune. Først når du nærmer deg Hallenskog, blir det sykling på vestsiden av skinnene. For andre gang i dag kommer du inn på Plankedalsveien, og nå blir det en sving via Hallenåsen før du avslutter turen ved Heggedal stasjon.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Heggedal - Hallenskog Heggedal Hallenskog 1,5 km
Hallenskog - Røyken Hallenskog Røyken 4,2 km
Røyken - Hallenskog Hallenskog Røyken 4,4 km
Hallenskog - Heggedal Hallenskog Heggedal 3,2 km

Heggedal - Hallenskog

Fra

Heggedal

Til

Hallenskog

Lengde

1,5 km

Gå til rute

Hallenskog - Røyken

Fra

Hallenskog

Til

Røyken

Lengde

4,2 km

Gå til rute

Røyken - Hallenskog

Fra

Hallenskog

Til

Røyken

Lengde

4,4 km

Gå til rute

Hallenskog - Heggedal

Fra

Hallenskog

Til

Heggedal

Lengde

3,2 km

Gå til rute