Trevatn stasjon - Vassenden

Rutenr:

509

Lengde:

9,6 km

Område:

Gjøvik, Toten og Land

Type:

Offentlig vei
Sykkelruta går på østsida av Trevatna, og den starter i Sandbekkvegen - på parkeringsplassen like ved Trevatn stasjon.

Vi sykler først opp til fylkesveien, der rute 511 tar til høyre mot Eidstugua. Derfra er det flere ruter videre. Vi tar til venstre her, og etter bare et lite stykke på veien, passerer vi Trevatn velpark. Dette er et flott friområde med gode bademuligheter.

Et par motbakker ligger framfor oss, og vi beveger vi oss litt mer unna vannet. Vi får avkjøringen til Nordre Østbygda på høyre side, og nå går det nedover igjen. Etter nok en avkjøring til Nordre Østbygda har vi igjen "nærkontakt" med vannet, og befinner oss nå i nordenden. Her, som ellers i traktene ved Trevatna, er det mange hytter å se.

Tyskervegen tar av på høyre side, her går rute 825 nordover til Linnerud, mens vår rute slutter litt senere, ved utfartsparkeringen på Vassenden. Her er det skiltet vei det korte stykket bort til Vassendlandet badeplass. Dette er et flott badested, med god utsikt sørover Trevatna. Kano- og båtutleie er det også her.

Om vi fortsetter langs vannet, kan vi komme tilbake til start, på motsatt side av vannet, i rute 510 via Skrukli stasjon.
Trevatn

Foto: Steinar Kjærnsrød, 15.08.2008

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Trevatn stasjon 386 Generelt stedsnavn Gjøvik, Toten og Land
Vassenden 400 Innfallsport (parkering) Gjøvik, Toten og Land

Trevatn stasjon

Moh

386 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Vassenden

Moh

400 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Samarbeidspartnere