Rundt Årungen

Vassum

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 01.08.2009

Turinformasjon

Lengde:

13,9 km

Område:

Follomarka

Beskrivelse

Dette er en liten rundtur til Årungen, det største vannet i Follomarka. Fra Ås peiler vi oss inn på vannets nordlige ende, og så returnerer vi etter å ha syklet sørover langs Årungens vestre bredd.

Vi starter ved Ås stasjon, og sykler vestover langs Drøbakveien. Men etter bare 1,5 kilometer forlater vi denne veien, og tar til høyre i Meierikrysset. Her holdt meieriet til den tidligere Landbrukshøgskolen i Ås til. Det ble nedlagt i 1953, og bygningen er fredet. Nå er det museum her.

Etter litt motbakke, tar vi til venstre, forbi Ås kirke. Herfra er det grusvei, og gjennom småkupert terreng nærmer vi oss Årungen. Ved Vassum, helt i nord, er det lett å ta seg helt ned til vannet og se Årungen i hele sin lengde.

Nå legger vi kursen sørover, og sykler strake veien på asfalt til Vollebekkrysset. Vi har god utsikt mot vannet, og en fin rasteplass innbyr til et stopp.

Tar vi opp bakken til høyre fra krysset, er vi straks ved Korsegården. Men siden vårt mål er Ås, tar vi til venstre her, og følger sykkelveirute 7 forbi Universitetet i Ås og tilbake til stasjonen.

God tur!

(PS! - turens lengde er regnet ut automatisk, så hvis du ikke sykler innom Korsegården, må du trekke fra ca en kilometer)

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Ås - Vassum Ås Vassum 6 km
Korsegården - Vassum Vassum Korsegården 5,1 km
Ås - Korsegården Korsegården Ås 2,8 km

Ås - Vassum

Fra

Ås

Til

Vassum

Lengde

6 km

Gå til rute

Korsegården - Vassum

Fra

Vassum

Til

Korsegården

Lengde

5,1 km

Gå til rute

Ås - Korsegården

Fra

Korsegården

Til

Ås

Lengde

2,8 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere