Kort runde fra Haga

Midtsommer på Nygård

Foto: Erik Unneberg, 21.06.2008

Turinformasjon

Lengde:

8,8 km

Område:

Bærumsmarka

Beskrivelse

Golfbanen på Haga er et populært utgangspunkt for skiturer vinterstid, spesielt for barnefamilier. Nygård er da et naturlig turmål. Men også i den snøfrie delen av året kan man ferdes i denne delen av Bærumsmarka, gjerne på sykkel. Denne rundturen er et eksempel på det. Turen går på skogsbilvei og bred sti, og noe trilling inn mot Nygård må påregnes. Men det er godt å vite at det er servering på Nygård mange helger i sommersesongen også.

Her finner du åpningstidene på Nygård.

Langs golfbanen

Fra golfbanen er det lett sykling frem til Ankerveien. Den kommer du til ved å sykle langs golfbanen, vest for Haga gård. Du tar nå til høyre på denne historiske veien som Peder Anker lot bygge (1791-93), men dreier etter noen hundre meter til venstre på skogsbilvei frem til Lund. Her svinger du til venstre.

Snart går traseen over til å bli sti. Den første delen av dette stykket er ganske greit å holde seg på sykkelsetet, men etter hvert blir trilling av sykkelen inn mot Nygård mer naturlig. Her er det fint å ta en pause, enten serveringsstedet er åpent eller ei.

Nå kan returen mot Haga starte ved at du først triller/sykler østover samme vei som du kom, men rett før Lund tar du til høyre og kommer inn på skogsbilveien mot Madserud. Denne er morsom å sykle på. Legg merke til hvor tett vegetasjonen ved siden av veien er. Man får nesten følelsen av å være i en jungel.

Historisk husmannsplass

Du passerer snart husmannsplassen Madserud, som brant ned julaften 2005. I 2010 startet imidlertid gjenoppbyggingsarbeidet. Veien videre er lett. Det er utforkjøringer ned til Ankerveien og du sykler derfra til Haga samme vei som du kom.

God tur!

Les også: 

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Haga - Lund Haga Lund 2,6 km
Lund - Nygård Lund Nygård 2,6 km
Haga - Madserud - Nygård Nygård Haga 3,6 km

Haga - Lund

Fra

Haga

Til

Lund

Lengde

2,6 km

Gå til rute

Lund - Nygård

Fra

Lund

Til

Nygård

Lengde

2,6 km

Gå til rute

Haga - Madserud - Nygård

Fra

Nygård

Til

Haga

Lengde

3,6 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere