bygning

På sykkel gjennom Krokskogen

 

34 kilometer gjennom vakre Krokskogen venter.

Tekst: Trine Rom Giving 

09.09.2022 / Oppdatert 07.06.2023

Nå ruller Markabussen igjen, og tar deg til Ringkollen lørdager og søndager.  Markabussen tar med syklister, men også deg som vil gå eller løpe gjennom Marka.

Vi har med oss sykkel på denne turen, og 34 kilometer gjennom vakre Krokskogen venter. Et høydepunkt på veien er naturligvis Løvlia skistue, der Hosle-paret Thea Hofossæter og Karl Henrik Nilsson ønsker velkommen.

Løvlia skistue

  • Populært turmål på Krokskogen hele året.
  • Eies av Skiforeningen.
  • Drives av Henrik Nilsson og Thea Hofossæter.
  • Tilbyr helgeservering og overnatting.

Åpningstider og booking

Rast ved Storflåtan

Ringkollen ligger på nær 600 meter over havet. Første etappe følger bilveien til Jaklefoss og går på skogsbilvei videre til Langtjern. Her kan du velge trillesti sørover til Damtjern eller fortsette på skogsbilveien over Høgåsen.

Vi legger inn en pause ved Storflåtan, et av de større vannene på Krokskogen. Skogsbilveier følger strandlinjen i nord og øst, og gjør området lett tilgjengelig med sykkel. Det er også et populært mål for overnattingsturer med flere fine telt- og badeplasser.

Vi fortsetter mot Damtjern, som vi etter hvert får på vår høyre side. Ønsker du å strekke litt på bena før det bærer oppover til Løvlia, er Stubdalssetra verdt et besøk. Den nedlagte setra ligger litt vest for veien mellom Damtjern og Løvlia.

Første stopp: Storflåtan passeres på veien fra Ringkollen til Løvlia. Her er det fint å ta en pause og nyte de vakre omgivelsene. Foto: Erik Unneberg

Fyll opp med energi på Løvlia

Løvlia er et knutepunkt for turgåere, syklister og skiløpere på Krokskogen, og et populært turmål hele året. Stua holder åpent lørdager og søndager fra 11 til 16. Sjekk Skiforeningens iMarka-app, da kan du planlegge turen din og se åpningstidene på alle markastuer.

Fra Løvlia går det trillesti for sykkel gjennom skogen til Fjellseterbommen. En alternativ rute og litt lengre vei til By går fra Damtjern i retning Åsa, oppover til området ved Gyrihaugen og deretter Fjellseterbommen. Her møter vi trillestien fra Løvlia. Begge ruter er merket i kartet.

tre personer foran bygning

Nyåpnet: Thea Hofossæter, Henrik Nilsson og Bente Solstad (foran) ønsker velkommen til Løvlia skistue. 

Langs vakre Lomma

Ved Fjellseterbommen møter vi Store Lomma, herfra kan vi velge flere ruter tilbake til Lommedalen. Vi kan følge Lille Lomma via Fjellsetra og Plassedammen, eller Store Lomma i retning Kampevaddammen, hvor man må regne med å trille sykkelen et stykke, og forbi Monsebråtan og Myrsetra. I iMarka-appen ser du hele tiden hvor du er og hvilke muligheter som ligger foran deg. 

Ved Tverrelva møtes Store og Lille Lomma og blir til Lomma. Elva renner gjennom Lommedalen og helt ned til Sandvika. Fra Tverrelva går det vei på begge sider av elven Lomma ned til By.

Planlegg turen i Skiforeningens turplanlegger

Langtur: Mellom Ringkollen via Løvlia og til By i Lommedalen tilbakelegger vi over tre mil. Kart: Ole Listuen

Samarbeidspartnere