Kristine løp gjennom hele Marka for å komme seg på jobb

Å løpe til jobb fikk en ny betydning da Kristine Grønlund (27) like godt la hele distansen gjennom Marka.

Tekst: Guri Leyell Skedsmo Foto: Kristine Grønlund

Publisert 26.08.2022 Oppdatert 28.06.2024

Løpeglad: Kristine Grønlund (27), Skiforeningens jurist og ansvarlig for naturforvaltning, løper gjerne mye og langt. Men til jobb foretrekker hun egentlig buss. Foto: Privat

– Jeg må seriøst revurdere hvordan jeg tar beslutningene mine, sier jurist og fagansvarlig Skiforeningen, Kristine Grønlund.  

Et lite hjertesukk om at enda flere burde oppdage Markabussen og jogge tilbake til byen, ble plutselig til et løfte: Hun skulle jammen jobbe den ruta selv. 

– Det er så utrolig mange fine stier og veier i disse områdene! Så jeg drømte om en sånn tur. 

Startet klokken 4

Det var bare en hake ved opplegget. Det var midt i uka. Kristine bodde på Hønefoss. Kontoret lå i Holmenkollen. Hun starter på jobb klokka åtte.  

Løsningen ble å starte klokka 4.   
– Bilen parkerte jeg ved Jonsetangen på Krokskogen, like ved Ringkollen. På den tiden av døgnet, midt i uka, er stutt med folk i skogen, kan jeg opplyse. 

Til gjengjeld er det ganske mange firbeinte. 

Yrende dyreliv

En uheldig grevling passerte under bilen på vei opp til Ringkollen. Det gikk heldigvis bra. 

– Ellers møtte jeg tre elg, en hare, litt rådyr, et ekorn, litt sau.  

Ellers var det bare veldig, veldig stille. Samt litt magisk – og ganske tungt, ifølge Kristine.  

– Jeg hadde en plan om å løpe på enda flere stier. Men det er så mange fine skogsbilveier. Innimellom var det litt mer fristende med flatere underlag så tidlig på morgenen. 

Løpe Ringkollen–Frognerseteren

Om turen: Løpe/jogge/gå fra Ringkollen til Frognerseteren. Turen tar deg gjennom noen av de fineste delene av Krokskogen og Nordmarka.

Startpunkt: Ringkollen. Hit går Markabussen på lørdager vår og høst. Blir du kjørt eller kjører selv, er det for eksempel mulig å parkere på Jonsetangen, vestsiden av Øyungen. Her starter nydelige partier i retning Frognerseteren. 

Lengde: 35 krevende kilometer.

Terreng: Variert og ganske krevende. Blanding av sti og skogsbilvei. 

Kristines beste tips: Du kan løpe på skogsbilvei store deler av turen. Men det er mange flotte stialternativer, og fint å veksle mellom stier og skogsbilvei. Den vurderingen kan du gjøre litt underveis, avhengig av lyst og dagsform!   

Frokost ved Fyllingen

Den første frokosten ble inntatt i bilen på vei opp til Ringkollen, før  grevlingepisoden.  

– Frokost to tok jeg i et stikryss ved Fyllingen. Markastuene er jo dessverre ikke åpne i sjudraget om morgenen. Egentlig hadde jeg gledet meg mest til smågodt og sportsdrikk. Men jeg skulle jo rekke jobben, og tiden løp litt fra meg. Så den kosen måtte jeg ta ved skrivebordet. 

Effektiv arbeidstid

Kristine ankom etter fire timer og 45 minutters vekselvis jogg og gange til jobb. Der ble hun straks møtt med kollegiale krav om å løpe hjem igjen også. Kommentarene prellet av.   

–  Man kommer jo litt sent på jobb på denne måten. Men hjernen jobber godt i Marka. Så det regner jeg som effektiv arbeidstid. 

Lang og innholdsrik: En nesten fem timer lang løpetur gjennom Marka med magiske opplevelser underveis. Kart: Ole Listuen

Samarbeidspartnere