Vårtur til Nannestad 2013

Bli med på vårtur til Nordåsen - et snøsikkert, variert og fint turområde helt nord i Nannestad! Vi har bak oss en vinterlig og fin mars måned - og det er utsikter til fortsatt skiføre utover i april. Derfor inviterer Skiforeningen til fellestur den andre helgen i april, og satser alt på at føret holder. Vårturene er etter hvert blitt en tradisjon, og formålet er både å nyte vårskiføret og å vise fram turområder som kanskje ikke er like godt kjent for alle. Denne gangen drar vi altså til Nannestad, et av områdene som ble innlemmet i Markadatabasen og føremeldingen denne vinteren.

Beskrivelse av ruta

Turen gjennomføres lørdag 13. april 2013. Den er lagt opp som en rundtur fra Grustaket, som ligger 381 meter over havet. Turens mål er Marifjell i 717 meters høyde. Store deler av turen går i lett terreng, med jevn stigining. To strekninger har noe mer krevende stigning.

Fakta om turen (klikk for å se kart med høydeprofil, bilder og beskrivelse for hver delstrekning):

Skulle nedkjøringen fra Sjuputtane til Kjønstadsætra være hard, legges returen i en lettere trasé fra Sjuputtane via Skjennumstjernet i stedet for Kjønstadsætra (samme vei som oppover), og derfra til Honsjøhytta og Grustaket. Avstanden blir da 10,6 kilometer. Sjekk værmeldingen for Marifjell på Yr.

Det er Nannestad og Bjerke løypekjørerlag som prepper løypene i dette området (Nannestad, Maura, Nordåsen). Du kan gjøre deg kjent med løypenettet deres på denne siden. Fra løypesidene må du gjerne klikke på "Vis stort kart" for å få det store overblikket. Det er laget tre turforslag i Nordåsen - Honsjørunden, Sjuputtrunden og Til Marifjell (den vi skal gå). Se bilder fra Nordåsen øverst på denne siden.

Les om, og se bilder fra tidligere vårturer - Hurdal 25. mars i fjor, Lygna og Åstjern 17. april 2010 og Lygna og Åstjern 20. april 2008.

Praktiske detaljer

Busser
Bussene går fra Bussterminalen Galleri Oslo kl 8:30 og stopper underveis på Rosenhoff kl 8:40 (I Trondheimsveien rett ovenfor Carl Berner) og Gjelleråsen kl 8:55. Ankomst Grustaket på Nordåsen ca kl 9.45. NB! Alle som går på bussen på Carl Berner eller Gjelleråsen, må sende en mail til vaartur@skiforeningen.no og opplyse om dette. Retur fra Nannestad kl 15:30, ankomst Oslo kl 16:45.

Priser
Medlemmer kr 330, ikke-medlemmer kr. 380. Prisen dekker buss tur/retur Oslo. Betaling skjer online når man melder seg på, se under.

Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte (minst 20 deltagere) og skiføret. Du kan kommunisere med oss om vårturen via Twitter og Facebook, eller du kan sende en e-post til vaartur@skiforeningen.no.

Utstyr til rasting
Det vil være mulig å kjøpe mat og drikke på Marifjellhytta, men alle må i tillegg ha med seg mat og drikke til eventuell kortere raster underveis. En sitteplate eller liggeunderlag er også lurt å ta med. Solbriller og solkrem alt etter værforholdene!

Påmelding

Du kjøper billett til vårturen gjennom Skiforeningens online påmeldingssystem. Det gjør du her. Påmeldingen er først registrert når betaling er fullført og man får en bekreftelse på dette. Dersom problemer, ta kontakt.