Jevnaker - Sløvika - Grindvoll

Rute nr: 962
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 11.8 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta har Jevnaker som utgangspunkt, og vi skal først sykle nordover langs Randsfjorden, før vi tar østover på åsen. Vi starter i krysset Svenåvegen/Gamlevegen, ca. 300 meter opp Svenåvegen fra bensinstasjonen i Jevnaker sentrum. Vi sykler nordøstover, inn på E16 og fram til Vangsmølla.

Her fortsetter rute 578 til Olum, mens vi tar til venstre, inn på Fjordlinna. Vi følger vegen langs Randsfjorden til Gullavika og Sløvika. Rute 961 går videre nordover Fjordlinna til Grymyr, mens vi tar farvel med Randsfjorden, og svinger til høgre, opp Grindvollinna, langs Sløvikelva.

Fra krysset er det stigning i ca. 5 kilometer, til sammen rundt 170 høgdemeter. På høgre side har vi jernbanen. Vi passerer Sverigetjernet og fortsetter østover til garden Vestern. Her går rute 967 til venstre (Korsrudlinna) mot Granlund.

Men vi sykler rett fram, ned en bakke og fram til krysset mellom Grindvollgata og Grindvollinna på Grindvoll. På høgre side går vegen inn til boligområdet på Grindvoll, der også Grindvoll stasjon ligger. Grindvollinna fortsetter østover, og rute 966 kan følges til Kalvsjøtjernet.

Vil du tilbake til Jevnaker via Grymyr, kan du følge rute 965, og så følge Randsfjorden derfra.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Jevnaker