Holmenkollmedaljen til Julija Tchepalova

Med seier i Holmenkollen lørdag fikk Julija Tchepalova Holmenkollmedaljen. Tchepalova vant tremila et helt minutt foran Sabina Valbusa. Valentina Shevchenko tok tredjeplassen.

Holmenkollenmedaljen er norsk skisports høyeste utmerkelse for aktiv idrett. Tchepalova får medaljen for sine topplasseringer i internasjonale mesterskap og konkurranser, i tillegg til seiere i Holmenkollen. På spørsmål om hun vet hva denne medaljen betyr svarer hun:
– Denne medaljen får man bare om man vinner to ganger.
– Jeg syns at løpet var svært hardt i dag, spesielt den andre runden. Men jeg er fornøyd med løpet mitt og fikk en god plassering, sier vinneren. Etter at jeg fikk barn har det tatt litt tid å komme tilbake, men jeg er i god form nå, forteller hun.
Før start håpet hun på en førsteplass, og det fikk hun også.
Sabina Valbusa tok andreplassen, og forteller dette om løpet sitt:
– Når jeg ble klar over at jeg kunne ta medalje fikk jeg mer krefter og jeg klarte å ta andreplassen.
Valentina Shevchenko syntes det var tungt å gå i dag, men hun ser positivt på verdenscupen sammenlagt.
– Jeg håper på å være blant de tre beste, men å ende blant de seks beste er også bra, sier dagens bronsevinner.

Edit

Holmenkollen - eldre nyheter

Følg 30 km og 50 km direkte

Av Skiforeningen | Holmenkollen

Sommerfeldt vant klart. Skjeldal beste norske på sjetteplass.

28 Feb 2004

Dobbelt finsk i jevnt kombinertoppgjør

Av Skiforeningen | Holmenkollen

Hannu Manninen snek seg så vidt foran landsmannen Samppa Lajunen i dagens kombinertsprint.

Godt fornøyd med løpet

Av Skiforeningen | Holmenkollen

Marit Bjørgen er godt fornøyd med tremila i dag. Hun tapte ikke så mange poeng til Gabriella Paruzzi som hun hadde fryktet.