Finn din sykkelrute

Hvor vil du sykle i sommer? Markadatabasen hjelper deg med gode tips! Se bilder, beskrivelser og kart med høydeprofil – og kanskje du får lyst prøve noe nytt? Utvalget består av 1000 sykkelruter og forslag til sykkelturer. Strekninger på til sammen 4372 kilometer er beskrevet. Du rekker neppe å sykle alt dette i sommer, men noe av det kanskje?

I løpet av en tiårsperiode har Skiforeningen bygd opp et betydelig sykkeltilbud på nettet. Det dekker 36 kommuner og fem fylker, fra Moss i sør, via hele Oslomarka, til Gjøvik i nord. År for år er nye traseer blitt beskrevet og presentert på Markadatabasens nettsider.

Til nye steder

Det er alltid spennende å utforske nye steder, nytt terreng. Da er det nyttig å vite at turforslagene har adkomstinformasjon som viser hvordan du kan komme deg til startstedet med bil eller offentlige transportmidler.

På nettadressen www.skiforeningen.no/marka/sykkel/ finner du hele tilbudet. Du kan også gå inn på kartet og panorere deg rundt fra område til område, eller du kan søke på et sted oppe til høyre. Rutestrekningene er markert med blått, og på de fleste av dem kan du klikke og få opp beskrivelser. Velger du Turplanlegger oppe til venstre, kan du dessuten lage din egen tur.

Nedenfor finner du en oversikt over antall ruter, turforslag og startsteder i de ulike områdene. Og du ser hvor mange kilometer med ruter det er i hvert område. Ruter og turer er tilknyttet det området der startstedet ligger. Finn din sykkelrute – finn din tur, og legg i vei!

766 sykkelruter og 234 turforslag i 19 områder (pr. 26.06.15)

Da er det bare å ønske god sommertur!

Edit

Flere bilder