Lysløypa Eiktunet - Diktimot - Skistua

Lengde: 4.4 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Gjøvik kommune
Ferdig preparert: 03.04.2020
Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Lysløypa starter ved Eiktunet (stor parkeringsplass). Den går svakt imot, passerer under Vardalsvegen i kulvert og i jordekant under Bergstoppen, og går videre inn i skogen, der løypa flater ut.

I et løypedele går løype 524 rett fram til Furumoen og Skistua, men lysløypa følges til venstre, før man kommer til Diktimot. Det går svakt utfor her, bratt ned i en slukt der det tidvis er veldig kaldt.

Herfra er det stigning, man passerer en skogsbilveg som går inn ved Pålsrud langs Vardalsvegen, det er småkupert i mot noen hundre meter, før man kommer til et flatere parti med skog og myr. Det blir litt mer stigning i bakkene opp mot Skistua, som man når etter 4,4 km fra Eiktunet. Her er det servering i helgene (sjekk åpningstidene).

Lysløypa er første del av Gubberudrunden, som fortsetter fra Skistua i løype 527 til Blivgodt. Løype 534 går i samme retning, men svinger av ved Hagestuen - mot Stakamyra. Andre alternativ her fra Skistua er å gå til følge løype 539 til Lundstein eller løype 525 til Grande.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
206 Gubberudrunden Eiktunet Eiktunet 24.1
204 Storrunden Eiktunet Eiktunet 63.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Eiktunet