Vestmarksetra - Ringikastet - Jordbru

Rutenr:

1013

Lengde:

3,3 km

Område:

Vestmarka

Type:

Offentlig vei og trillesti/løypetrasé
Denne ruten går hovedsakelig i lysløypetraseen mellom Franskleiv ved Vestmarksetra og Jordbru, en strekning som er svært populær blant skiløperne om vinteren, men den er også morsom å sykle når det er bart. Enkelte partier kan imidlertid bli litt gjørmete hvis det har vært mye regn, men ellers vil de fleste klare å holde seg på sykkelsetet hele veien.

Det første stykket går på vestsiden av Kattåsen, men rett etter at du har passert grinden (husk å lukke den etter deg - beitedyr!), svinger du til venstre, over en liten eng, og kommer da frem til asfaltveien. Her tar du til høyre, men et lite stykke nede i bakken skal du til venstre, inn på lysløypetraseen igjen. Hvis du hadde fortsatt rett frem, ville du kommet ned til Kattås (rute 1014).

Rett etter at du har kommet inn på lysløypa, går det en vei til høyre. Den går også til Kattås (rute 382), men du fortsetter rett frem, får Ramsåsen til venstre for deg, og er snart på Jordbru. Her ender ruten, men du kan fortsette videre mot Skui (rute 381) eller rute 387) eller Horni (rute 383). Alle disse rutene går gjennom et vakkert kulturlandskap.
Turstart

Foto: Erik Unneberg, 14.08.2009

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Franskleiv 223 Innfallsport (parkering) Vestmarka
Jordbru 183 Innfallsport (parkering) Vestmarka
Vestmarksetra 234 Innfallsport Vestmarka

Franskleiv

Moh

223 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Vestmarka

Gå til sted

Jordbru

Moh

183 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Vestmarka

Gå til sted

Vestmarksetra

Moh

234 m

Type

Innfallsport

Område

Vestmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere