Solli gård - Asdøltjern

Rutenr:

246

Lengde:

3,6 km

Område:

Vestmarka

Type:

Skogsbilvei/turvei
Fra krysset nedenfor Solli gård skal du nordover, og du skal følge den veien som ikke går forbi gården. Du starter derfor med å sykle over den store parkeringsplassen, og dermed er du inne på skogsbilveien. Straks går det trillesti mot venstre - denne fører videre inn på skogsbilvei mot Kraft (rute 248).

Men du fortsetter rett fram, og kommer til rutas eneste nevneverdige oppoverbakke - der du klatrer 20 høydemeter i løpet av 300 meter. Nå er du på rutas høyeste punkt - ca 360 m.o.h. Den starter på ca. 340 og slutter på ca. 270 moh., går for det meste i småkupert og lett terreng, men har en god del nedoverbakke mot slutten.

2,3 kilometer fra start er du framme ved det populære utfartsstedet Myggheim. Tar du til høyre her, kan du se en minnestein som markerer stedet der et passasjerfly styrtet i 1972, og 40 mennesker mistet livet. Stien som leder fram til minnesteinen er også starten på en trillesti som følger skiløypas trasé til Store Sandungen.

Fra Myggheim går veien videre nedover til Asdøltjern. Denne er noe steinete, og enkelte vil nok helst trille sykkelen ned til vannet. Vannet ligger idyllisk til i skogen, og det er fine bademuligheter her. Du befinner deg nå langt vest i Vestmarka, men fra krysset helt nord i vannet kan komme enda lengre vest ved å ta til venstre mot Haukelia. Fra denne veien kan du også ta en avstikker for å se det ville Asdøljuvet.

Men velger du derimot å fortsette mot høyre, kommer du bl.a. til Store Sandungen (rute 247).
Populær

Foto: Karl J. Gurandsrud, 14.09.2004

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Asdøltjern 266 Vann, tjern Vestmarka
Solli gård 386 Gårdsbruk Vestmarka

Asdøltjern

Moh

266 m

Type

Vann, tjern

Område

Vestmarka

Gå til sted

Solli gård

Moh

386 m

Type

Gårdsbruk

Område

Vestmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere