Jenssætra - Vesterås

Rutenr:

681

Lengde:

3 km

Område:

Totenåsen

Type:

Skogsbilvei/turvei
Denne sykkelruta starter i krysset nord for Jenssætra. Hit kommer det ruter fra Lønsjøen (rute 680) og langs Høversjøen fra Rognlia (rute 682). Ruta går rett nordover gjennom skogen - på Vesteråsvegen. I løpet av tre kilometer skal du opp fra knappe 440 moh. til rundt 510 meters høyde.

Det er jevn, men ikke spesielt bratt, stigning i ca. 1,5 kilometer fra start, så flater det ut, før det igjen blir litt stigning på slutten. Etter ca. en kilometer går det en vei til høyre. Den skal du ikke ta, men fortsette rett fram.

I den siste bakken får du Vesterås på venstre side. Dette er et tidligere overnattings- og hvilested for tømmerkjørere. I dag leies stedet ut. En av bygningene brukes som ubetjent hytte for DNT.

300 meter senere er du framme i veikrysset der denne ruta slutter. Her har du flere muligheter til å fortsette sykkelturen gjennom det store nettet av veier på Totenåsen. Tar du til høyre, kan du komme til Torsætra i rute 675. Første del av rute 687 går i samme retning, men ender på Olterud. Velger du veien som går rett fram, kan du følge rute 541 til Lensbygda og Lena. Begge de sistnevnte rutene fører ut av Totenåsen.
Veidele

Foto: Eivind Molde, 11.08.2012

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Jenssætra 416 Nedlagt plass, seter, koie Totenåsen
Vesterås 510 Stue, hytte (andre) Totenåsen

Jenssætra

Moh

416 m

Type

Nedlagt plass, seter, koie

Område

Totenåsen

Gå til sted

Vesterås

Moh

510 m

Type

Stue, hytte (andre)

Område

Totenåsen

Gå til sted

Samarbeidspartnere