Småtur fra Ski

Kulturlandskap ved Langhus
Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 22.06.2009

Turinformasjon

Lengde:

12,1 km

Område:

Sørmarka

Beskrivelse

Vi skal tilbakelegge vel tolv kilometer i området nord og øst for Ski. Det blir asfalt og grus, og frodige kulturlandskap langs veien.

Vi starter fra Ski stasjon, og sykler først til Ski skole via Idrettsvegen og Skolevegen. Dermed er vi ute av sentrum, og legger kursen rett nordover, på gang- og sykkelvei langs Langhusvegen (fylkesvei 152). Det er nesten aldeles flatt helt til Langhus.

Ved Langhus stasjon krysser vi jernbanesporet og sykler oppover bak Langhus skole. Men det er kortere å ta til høyre litt før stasjonen - inn på Bøhlervegen. Ca. fem kilometer fra start er det slutt på både asfalt og gang- og sykkelvei. Nå tråkker vi oss fram på god, gammeldags bygdevei. Og rundt oss ser vi store, fine gårder.

I ca. 1,3 kilometer fra Langhus er det noe stigning, fra ca. 110 til rundt 170 meter over havet. Etter litt nedoverbakke er vi framme ved Rud, og tar til høyre. Kursen er nå sørvestlig, og etter vel tre kilometer kommer vi inn på Kirkevegen (fylkesvei 154). Da har vi allerede hatt asfalt under dekkene i over en kilometer.

Vi tar til høyre, passerer Ski middelalderkirke fra 1100-tallet, og da gjenstår bare ca 1,5 kilometer før vi er tilbake der vi startet.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde Type
Ski - Langhus Ski Langhus 4 km Offentlig vei
Langhus - Rud Langhus Rud 3,2 km Offentlig vei
Ski - Rud Ski Rud 4,9 km Offentlig vei

Ski - Langhus

Fra Ski Til Langhus Lengde 4 km Område Sørmarka Type Offentlig vei Gå til turen

Langhus - Rud

Fra Langhus Til Rud Lengde 3,2 km Område Sørmarka Type Offentlig vei Gå til turen

Ski - Rud

Fra Ski Til Rud Lengde 4,9 km Område Sørmarka Type Offentlig vei Gå til turen

Samarbeidspartnere