Skotbu - Granerud

Rutenr:

632

Lengde:

5,3 km

Område:

Sørmarka

Type:

Offentlig vei og skogsbilvei/turvei
Utgangspunktet for denne sykkelruta er Skotbu stasjon. Fra nordsiden av sporet tar du nordvestover, inn i Skotbuveien. Veien deler seg litt senere, og her fortsetter du rett fram, opp en bakke på gårdsvei.

Rundt en kilometer fra start kommer du inn i skogen. Her går skiløypa om vinteren. Du passerer en avstikker som går inn til høyre, og litt senere en på venstre side. Begge steder holder du "stø kurs". Fra siste avkjøring blir skogsbilveien gradvis av dårligere standard - den er for en stor del gjengrodd, og noen steder kan det være litt steinete.

Det er for det meste svak stigning fram til ca. 1,7 kilometer fra start. Så flater veien ut, og du kommer inn på Tomterveien, som er bilvei. Rute 907 går til høyre mot Tomter, men du tar til venstre her, og holder deg på denne veien i ca. 2,5 kilometer, mens det går svakt nedover.

Så legger du kursen mot høyre, inn i Vientjernveien, og sykler på denne fram til parkeringsplassen ved Granerud. Nå kan du fortsette innover i Sørmarka ved å følge rute 478 til Bjerkebekk eller rute 565, som går til Vientjern - et sted hvor det er fint å bade og raste. Sykler du rett fram før Vientjernveien, kommer du til Kråkstad (rute 477).
Skotbu

Foto: Eivind Molde, 15.09.2012

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Granerud 165 Innfallsport (parkering) Sørmarka
Skotbu 135 Innfallsport (parkering) Sørmarka

Granerud

Moh

165 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Sørmarka

Gå til sted

Skotbu

Moh

135 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Sørmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere