Rundtur fra Sjonken

Raasjøstua en sommerdag

Foto: Haavard Martinsen, 06.07.2002

Turinformasjon

Lengde:

15,2 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Beskrivelse

En fin tur i variert terreng - inn til hjertet av Romeriksåsene fra øst. Turen går fra Sjonken til Råsjøstua og tilbake.

Det er to veier å velge mellom når du skal inn til Råsjøstua. Vi velger like godt begge - en i hver retning. Vi tar til høyre ved den første parkeringsplassen, og sykler rett nordover. Når vi velger denne veien, får vi noe stigning i starten - fra 280 og opp til ca 360 m.o.h. i løpet av de første 4,5 kilometerne. Så er det småkupert terreng en periode, før veien igjen stiger opp til 436 meters høyde.

Nå er vi framme ved Råsjøen, et stort og flott vann midt i Romeriksåsene. Her er det gode muligheter både for bading og fiske.

Vi får naturlig nok en lettere vei tilbake. Første del av returen går i samme trasé som vi kom, men i første kryss skal vi ta til høyre. Da kommer vi straks ned til Bjertnessjøen, og følger dette vannet sørover. Her er det mange fine steder der man kan slå seg ned og ta en rast. Så dreier veien mot øst og nord, og vi er straks tilbake der vi startet.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Sjonken - Steinbekkhytta - Råsjøen øst Sjonken Råsjøstua 7,6 km
Sjonken - Bjertnessjøen - Råsjøen øst Råsjøstua Sjonken 7,6 km

Sjonken - Steinbekkhytta - Råsjøen øst

Fra

Sjonken

Til

Råsjøstua

Lengde

7,6 km

Gå til rute

Sjonken - Bjertnessjøen - Råsjøen øst

Fra

Råsjøstua

Til

Sjonken

Lengde

7,6 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere