Over Farseggen

Stille

Foto: Erik Unneberg, 01.08.2014

Turinformasjon

Lengde:

16,1 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Gradering:

Lett

Beskrivelse

Her får du servert en ganske kort tur, men den er likevel ganske variert, ikke minst fordi en del av den går på en oldtidsvei.

Startstedet er Lillestrøm stasjon, hvorfra du sykler opp mot Åråsen ved Fetveien. Det er nesten helt flatt på denne strekningen, og det er et fint sykkelfelt du kan benytte. Videre skal du, og ved å benytte deg av gang- og sykkelveien langs Rolf Olsens vei, er du snart fremme ved Leirsund, fortsatt uten at du har hatt behov for å gire noe særlig.

Rett sør for jernbanestasjonen svinger du til venstre, og er da inne på Farseggen, en vei som er merket som blindvei. Det gjelder imidlertid ikke for syklister! Dette er oldtidsveien mellom Leirsund og Skedsmo kirke, og den er betydelig restaurert de siste årene. Det går oppover, først på asfalt, så på grus. Du føler at du sykler på en egg langt inne i skogen, og det er nettopp en leiregg Farseggen er. Et par steder er det satt ut bord og benker, så det er mulig å ta seg en pause på denne strekningen.

Plutselig er du ute av skogen, og fortsetter et lite stykke forbi dyrket mark, der det gjerne også er dyr på beite. Deretter er du fremme ved Leirsundveien, som du følger frem til Skedsmokorset. Her snur du, og setter kursen sørover mot Lillestrøm. På denne etappen, der det er en del utfor, kan du sykle på gang- og sykkelveien langs Fv 120.

God tur!

Samarbeidspartnere