Gardermoen - Moreppen

Rutenr:

753

Lengde:

7,4 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Type:

Offentlig vei
Drar du til Gardermoen, er det sannsynligvis fordi du skal ut og fly. Men Gardermoen er også et fint utgangspunkt for sykkelturer på Romerike. Tar du toget hit, kan du sykle rett ut i et førsteklasses turområde.

Sykkelrutene her i Markadatabasen starter i Hotellvegen, rett ved Radisson BLU-hotellet. Kommer du med toget til Oslo Lufthavn, tar du sykkelen opp en av trappene fra sørenden av perrongen. Da er det bare noen meter bort til Hotellvegen. En alternativ vei ut av flyplassområdet, starter mellom kontrolltårnet og korttidsparkeringen. Sykler du rett sørover derfra, på en separat gang- og sykkelvei, kommer du straks til sykkelskilt som viser vei videre.

Men tilbake til startpunktet i Hotellvegen. Du følger den fram til Edvard Griegs veg, og tar vil venstre. Edvard Griegs veg skal du følge til du nærmer deg E16. Her holder du til høyre, på gang- og sykkelveien. Så svinger du til venstre, under E16, og straks til høyre igjen.

Dermed har du kommet deg til sørsiden av E16, og sykler vestover, forbi vestre rullebane. Herfra kan du følge flytrafikken på meget nært hold. Litt etter en rundkjøring, skal du opp en liten bakke, ta til høyre, og krysse trygt over til den andre siden E16 igjen. Nå kommer du inn i Hans Garders veg, og følger den videre nordover.

Du passerer Gardermoen kulturpark og flere hoteller - og i første kryss etter en rundkjøring holder du til høyre. Dermed kommer du opp på siden av den gamle terminalbygningen. Dette er den såkalte GA-terminalen, som brukes av de som reiser med privatfly. GA står for General Aviation. I samme bygning ligger SAS-museet. På nordsiden er det satt opp en utsiktsplattform som først og fremst benyttes av folk som har som hobby å se på - og ikke minst fotografere - ulike typer fly.

Turen går videre på Gardermovegen. Snart tar du farvel med flyplassområdet. Nå åpner kulturlandskapet seg, og snart er du framme ved Moreppen. I krysset mellom Gardermovegen og Preståsvegen ender vår rute. Fortsetter du på Gardermovegen, kommer du til Nordmokorset i rute 754. Du kan også komme til Liekrysset (rute 862) om du sykler videre nordover. Preståsvegen kan du følge til Piperudkrysset og videre til sentrum i Nannestad (rute 761).
Med sykkel fra flyplassen

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 29.07.2013

Ruter i nærheten

Ruter Lengde Type Område
Moreppen - Nordmokorset 4 km Offentlig vei Romeriksåsene - Nannestad
Gardermoen - Nannestad 10,4 km Offentlig vei Romeriksåsene - Nannestad
Nannestad - Moreppen 4 km Offentlig vei Romeriksåsene - Nannestad
Jessheim - Gardermoen 9,2 km Offentlig vei Romeriksåsene - Nannestad

Moreppen - Nordmokorset

Lengde

4 km

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Type

Offentlig vei

Gå til turen

Gardermoen - Nannestad

Lengde

10,4 km

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Type

Offentlig vei

Gå til turen

Nannestad - Moreppen

Lengde

4 km

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Type

Offentlig vei

Gå til turen

Jessheim - Gardermoen

Lengde

9,2 km

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Type

Offentlig vei

Gå til turen

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Gardermoen 200 Innfallsport (parkering) Romeriksåsene - Nannestad
Moreppen 200 Generelt stedsnavn Romeriksåsene - Nannestad

Gardermoen

Moh

200 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Gå til sted

Moreppen

Moh

200 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Gå til sted

Samarbeidspartnere