Rundt Haukåsen

Klar for en dukkert

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 14.08.2004

Turinformasjon

Lengde:

13,3 km

Område:

Østmarka

Beskrivelse

Først sørover - så runder du Haukåsen og vender nesen nordover igjen. Det blir vel 12 kilometer å sykle, fra Furuset til Haugerud.

Du starter ved Trygve Nilsens vei, og skal aller først krysse Lindebergåsen. Du kommer så ned på hovedveien innover mot Mariholtet, og får Nord-Elvåga på venstre side. Oppe til høyre et sted har du Haukåsen.

Også flere andre av Østmarkas høye topper ligger i området mellom denne veien og Lutvann - bl.a. Puttåsen, Tørrgranåsen og Lutåsen. Langs Elvåga er det mange fine muligheter for en dukkert. På Mariholtet er det mat og drikke å få kjøpt.

Herfra velger du nå den veien som fører over høydedraget og ned til Nøklevann. Det vil si - du skal ikke hele veien ned til vannet, for ved Sleppa skal du svinge til høyre. Dermed er du straks på Sarabråten.

Dette regnes som det første utfartsstedet i Oslomarka. Nå er det bare ruinene igjen, men Sarabråten er vel verdt et stopp. Stedet ble kjøpt av konsul Thomas Heftye i 1856. På slutten av 1800-tallet var Sarabråten det mest benyttede utfartsstedet for folk i hovedstaden. Også kongelige og en rekke andre celebre gjester besøkte stedet.

Så skal du helt ned til Nøklevann, ned bakken fra Sarabråten og videre til nordenden av vannet. Her tar du fatt på Lutdalen, men forlater etter hvert denne for å kunne ende ferden ved bebyggelsen på Haugerud. Herfra er ikke veien lang tilbake til Furuset, og det går gang- og sykkelvei dit.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Furuset - Mariholtet Furuset Mariholtet 6,7 km
Sleppa - Mariholtet Mariholtet Sleppa 1,8 km
Haugerud - Sleppa Sleppa Haugerud 4,8 km

Furuset - Mariholtet

Fra

Furuset

Til

Mariholtet

Lengde

6,7 km

Gå til rute

Sleppa - Mariholtet

Fra

Mariholtet

Til

Sleppa

Lengde

1,8 km

Gå til rute

Haugerud - Sleppa

Fra

Sleppa

Til

Haugerud

Lengde

4,8 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere