På vei og sti forbi Vangen

På sykkel til Tonevann

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 16.07.2008

Turinformasjon

Lengde:

22,6 km

Område:

Østmarka

Beskrivelse

Først på skogsbilvei sørover langs Losby-vassdraget. Så på sti gjennom skogen til Vangen. Til slutt en blanding av vei og sti fram til Sandbakken. Flatt og lett på fin grusvei - mer utfordrende når sykkelen må løftes opp en skrent på vei mot Pølseberget. Det er stikkord for denne turen gjennom Østmarka.

Du starter i Kirkerudveien, ikke langt fra Lørenskog kirke. Det er grusvei inn til Losby, og den går i særdeles lett terreng. Samme veistandard er det også videre innover langs Losby-vassdraget. Fra Mønevann og innover er det litt stigning, men også lange strekninger med flat vei og nedoverbakker. Du sykler nå gjennom et område der det er drevet sagbruksdrift i lange tider, ja helt tilbake til 1500-tallet.

Nesten 10 kilometer på grusvei langs Losby-vassdraget er tilbakelagt, og du kommer fram til gapahuken på vestsiden av Røyrivann. Nå venter ca. 3,6 kilometer på sti - en sti som er godt merket helt til Vangen. Skogsturen byr på et par partier med stigning, og et par strekninger med til dels bratte kneiker nedover. Men de er ikke lange, og det bør være helt uproblematisk å ha sykkelen med gjennom skogen forbi Tonevann. Men den må nok kanskje løftes forbi noen kneiker her og der.

På Vangen er det mat og drikke å få kjøpt. Det kan det også være i Losby. Nå er du på grusvei igjen, og det går friskt unna i retning Skjelbreia. Like etter gården skal du ta til venstre, og nå venter 1,7 kilometer på trillesti.

Så er det grus igjen, før litt "rufsete" traktorvei fører deg fram til Sandbakken. Fortsetter du litt til, fram til riksveien, kan du hoppe på bussen hjem.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Sørlihavna - Losby Sørlihavna Losby 4,4 km
Losby - Vangen Losby Vangen skistue 9,3 km
Sandbakken - Vangen Vangen skistue Sandbakken 8,9 km

Sørlihavna - Losby

Fra

Sørlihavna

Til

Losby

Lengde

4,4 km

Gå til rute

Losby - Vangen

Fra

Losby

Til

Vangen skistue

Lengde

9,3 km

Gå til rute

Sandbakken - Vangen

Fra

Vangen skistue

Til

Sandbakken

Lengde

8,9 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere