Sandbakken - Vangen

Område:

Type:

Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé
Fra parkeringsplassen nedenfor Sandbakken tar du veien oppover mot sportsstua, og holder til høyre i første kryss. Når du ser stua, tar du igjen til høyre.

Herfra er det 2,3 kilometer fram til Franskeplassen. Dette er traktorvei av varierende kvalitet. Ca 350 meter av strekningen er ganske steinete, samtidig som det er noe stigning. Siste kilometeren før Franskeplassen går det litt nedover igjen. I krysset her, tar du til venstre. Veien til høyre går ned til Krokhol (rute 909).

Litt stigning venter, og så fortsetter du i småkupert terreng mot Skjelbreia. Siste strekning dit - 1,7 kilometer - er trillesti. Vær OBS der trillestien begynner - her skal du nesten 180 grader mot høyre.

Når trillestien er slutt, tar du til høyre. Herfra er veistandarden bedre. Nå er det skogsbilvei de siste tre kilometerne opp til Vangen. Før siste etappe passerer du et kryss der rute 219 tar av til høyre mot Bysetermosan.

På strekningen fra Sandbakken til Vangen er det en stigning på 100 høydemeter. Vær forberedt på noen motbakker på slutten. På Vangen er det servering til folk på tur.

Du har en mulighet for å fortsette mot nord herfra: rute 327 fører fram til Losby - først på sti, deretter på skogsbilvei.

Foto: Tom Stensaker, 13.05.2008

Steder i nærheten