Sørlitangen - Sagtomta

Rutenr:

197

Lengde:

4,3 km

Område:

Nordmarka syd

Type:

Skogsbilvei/turvei

Du starter på Sørlitangen, nærmere bestemt fra idrettsplassen ved Sørli skole. Når du har skolen rett bak deg, ser du en bom og ei bru som du skal passere. Rett etter brua svinger du til venstre, og tar også til venstre i neste kryss. Nå er du på en skogsbilvei som går sørover. Der veien slutter, tar du til venstre. Her går lysløypa går vinterstid.

Du kommer fram til en kraftlinje, og i krysset ved en stor mast tar du til høyre. Du ser over mot Vågedammen og Kruttverket på venstre side, og er straks framme i nok et kryss. Her svinger du mot venstre og fortsetter sørøstover langs kraftlinjen. Etter en stund er du i et veidele der du holder til venstre. Inn til høyre ligger den tidligere husmannsplassen Jensrud.

Fra dette krysset er det ikke lenge igjen før du passerer en bom, og er framme ved Sagtomta. Fra parkeringsplassen kan du fortsette opp til høyre - i retning Sinober (rute 468), Lillomarkskapellet og Sørskogen (rute 522) eller Skredderudtjern (rute 1042). Rute 469 går ned Stuaveien til Kjul.

Ut

Foto: Eivind Molde, 08.07.2006

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Sagtomta 201 Innfallsport (parkering) Lillomarka og Gjelleråsen
Sørlitangen 219 Innfallsport Nordmarka syd

Sagtomta

Moh

201 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Lillomarka og Gjelleråsen

Gå til sted

Sørlitangen

Moh

219 m

Type

Innfallsport

Område

Nordmarka syd

Gå til sted

Samarbeidspartnere