Romeriksåsene på tvers

Tømmerkoie

Foto: Haavard Martinsen, 06.07.2002

Turinformasjon

Lengde:

31,9 km

Område:

Nordmarka nord

Gradering:

Medium

Beskrivelse

Turen går tvers over Romeriksåsene - først i retning øst, og så tilbake igjen - i retning sør. Da har du vært både på Harestua og i Hakadal på vestsiden - og på Sjonken i øst. På det høyeste er du 480 meter over havet.

Du starter fra Harestua stasjon, og sykler først nordover. Så legges kursen østover, og du kommer etter hvert over til Råsjøen. Nå er du midt i hjertet av Romeriksåsene. Men du skal videre østover, og fortsetter nå helt til Sjonken, via Steinbekkhytta.

Fra østsiden av åsene skal du så vestover igjen. Nå går veien mer i sørlig retning, første etappe går til Hakkim, før du så svinger til venstre ved Damsortungen, og lar sykkel og terreng spille hovedrollen på "trilletur" ned til Hakadal. Da er du igjen tilbake ved Gjøvikbanen, som du også startet fra - riktig nok noen stasjoner lengre nord.

Terrenget varierer en del på turen - det er mye småkupert og lett terreng, og den lange nedoverbakken på slutten er allerede nevnt. To oppoverbakker bør nevnes: de første seks-sju kilometerne fra start, og oppstigningen på trillesti gjennom Gruvelia, før Engelstadvangen.

God tur!

Samarbeidspartnere