Denne løypa går rundt Ishavet, som er et fredet myrområde øst for
Ødemørk. Tidligere gikk det løype gjennom Ishavet, men den måtte legges utenom etter at området av Miljøverndepartementet ble erklært som naturreservat. På Ishavet vokser for øvrig Myggblomst, som er en sjelden art i orkide-familien.
Fra Ødemørk går du nordover langs
Kongeveien til Kongeveikrysset. Her tar du til høyre mot Breimåsan. Snart kommer du inn på
løype 865 (Stamløypa) som du følger mot nordøst et lite stykke - fram til Løkka. Ta til høyre her, og følg løypa sydover til Furumo. Hele denne strekningen går gjennom lett skogsterreng og myr. Løypeprofilen er flat.
Fra Furumo går løypa videre sydover til Nedre Kjerringbakk. Her er det en del slake utforkjøringer. Ved Nedre Kjerringbakk tar du skarpt til høyre, opp en bratt bakke, til Øvre Kjerringbakk. Ifølge muntlige overleveringer falt en kvinne av tømmerlasset her en sen vinterkveld i sterk kulde og frøs i hjel. Derav navnet Kjerringbakk. Kjerringbakkleiken var i gamle dager en kjent spillplass for tiur, men med den økende trafikken er det lite igjen av den.
I
Mossemarka er det en rekke kullmiler. En av de største ligger like etter Øvre Kjerringbakk. Løypa fortsetter forbi Østjordet - og dermed er du straks tilbake på Ødemørk.
Om du ønsker det, er det mulig å ta flere avstikkere fra denne rundløypa. Foruten den delen av Stamløypa som allerede er nevnt, kan du komme til
Skihytta i Stamløypa over Slettemåsan (
løype 869). Du kan også komme dit ved å følge
løype 866 fra Øvre Kjerringbakk. Fra Nedre Kjerringbakk kan du ta
løype 868 til
Søndre Dammane, mens du har to muligheter fra rundløypas nordligste punkt (i Kongeveien) -
løype 867 til
Sonsveien og
løype 858, som er hovedløypa mot
Son.