Langs Lillomarkas yttergrense

På

Foto: Eivind Molde, 21.05.2011

Turinformasjon

Lengde:

35,2 km

Område:

Lillomarka og Gjelleråsen

Gradering:

Medium

Beskrivelse

3,5 mil - Lillomarka rundt. Du sykler fra helt sør til helt nord i Lillomarka, tilbake på østsiden, og så vestover igjen til utgangspunktet - Langsetløkka.

Første del av turen går øst i Maridalen, du passerer Monsetangen, tar til høyre før Sandermosen, til venstre i Skillingsdalen, og kommer ganske tett innpå Gjøvikbanens spor videre nordover til Movatn.

Jernbanen har du også god kontakt med når du sykler innover til Sørlitangen. Noen hundre meter av denne strekningen går på trillesti av god kvalitet. Etter at du har krysset sporet for siste gang, tar du til høyre. Dette er like før idrettsplassen ved Sørli skole.

Du er nå i gang med etappen mot Sagtomta, og til sammen vel en kilomater av denne strekningen går på trillesti av varierende kvalitet. Fra Sagtomta skal du litt oppover, og så til venstre. Etter ca 1,4 kilometer med stigning fra Sagtomta, tar du til venstre, og det går nedover igjen. Nok en gang tar du til venstre, inn i løypetraseen forbi Skredderudtjern, og så på skogsbilvei til Bjønndalen og Skytta.

Nå settes kursen mot Steinbruvann, videre til Breisjøen, Solemskogen, og til slutt ned bakkene til Langsetløkka. Det aller meste av turen går i småkupert og lett terreng.

God tur!

Samarbeidspartnere