Hjemtur med servering

Krysser

Foto: Eivind Molde, 14.05.2006

Turinformasjon

Lengde:

44,1 km

Område:

Krokskogen - Hole

Gradering:

Medium

Beskrivelse

Dette er en skikkelig langtur som går i variert terreng fra Ringkollen. Du passerer ikke mindre enn tre serveringssteder underveis (sjekk åpningstidene). Fra parkeringsplassen følger du veien til Øyangen. Ved Jonsetangen får du grus under dekkene, og du sykler helt inntil vannet.

Etter at du har lagt Øyangen bak deg og styrt mot Storflåtan, avløses grusveien av en drøy kilometer med trillesti. Mesteparten av strekningen er en fin plankebane som mange vil kunne sykle.

Du følger Spålsveien og tar til venstre i første veikryss i retning Svarten og Kringla. Ved Svartendammen er det en hyggelig gresslette hvor du kan ta en rast.

I krysset ved Kringla kan du velge å svinge til høyre og sykle ned til Sørkedalen. Men vår tur går videre mot Kikutstua, så du tar du til venstre her, mot Langlia. Etter Langlia må du over på en kilometerlang, steinete trillesti. Sykler du med sykkeltralle, anbefaler vi derfor den lengre veien rundt Sandungen.

Trillestien munner ut i Knappaveien. Her tar du til høyre, og sykler nord for Vestre og Østre Fyllingen til Kikutstua. Nå har du gjort unna nesten tre mil, og fortjener en god pause.

Fra Kikut sykler du via Bjørnholt og Ullevålseter til Sognsvann. Fra Ullevålseter kan du også sykle til Frognerseteren.

God tur!

Samarbeidspartnere