Badetur fra Spikkestad

Sensommerdag ved Skapertjern
Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 22.08.2010

Turinformasjon

Lengde:

13,9 km

Område:

Kjekstadmarka

Beskrivelse

Dette er en tur som går på variert underlag i den sørlige delen av Kjekstadmarka. Her får du anledning til å sykle på både offentlig, asfaltert vei, skogsbilvei, og bred sti. Et lite stykke må du nok også trille sykkelen. Turen, som både starter og slutter ved jernbanestasjonen Spikkestad, går blant annet innom et vann med fine bade- og rastemuligheter.

Fra stasjonen sykler du først nordover til Gamle Drammensvei, der du tar til venstre. Den følger du frem til veien Gullaugkleiva, som du når rett etter at du har passert kommunegrensen mellom Røyken og Lier. Nå går det oppover Skapertjernveien mot parkeringsplassen noen hundre meter sørøst for Skapertjern. Her passerer du bommen og sykler skogsbilveien frem til sørsiden av vannet. En rast her er å anbefale. Her finnes det flere fine steder å slå seg ned, og bademulighetene er store hvis temperaturen er tilfredsstillende.

Ferden videre går på østsiden av vannet. Veien må karakteriseres som kjerrevei, for den er noe steinete. Likevel er den grei å sykle for de fleste. Ved nordenden av vannet går traseen på en bred sti, som senere munner ut i en trillesti. Men heldigvis er det lagt ut planker på de våteste partiene, som gjør det enkelt å komme seg frem.

Snart møter du skogsbilveien som kommer nordfra. Nå venter det oppoverbakker i en snau kilometer, men det blir en desto lengre utforkjøring ned til veikrysset sør for Heggsjø. Her svinger du til høyre (og må kanskje trille sykkelen et lite stykke etter ca. 300 meter) og kommer deg greit videre nedover og sørover, etter hvert på fin skogsbilvei. Du passerer vest for ROS-hytta, og ta deg gjerne en tur opp til den. Det er riktignok kun servering der i skisesongen.

Siste etappe går gjennom kulturlandskapet ved Kjos, og snart er du fremme ved turens utgangspunkt, Spikkestad.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde Type
Spikkestad - Skapertjern Spikkestad Skapertjern 2,2 km Offentlig vei
Skapertjern - Heggsjø Skapertjern Heggsjø 5,4 km Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé
Spikkestad - Heggsjø Spikkestad Heggsjø 6,3 km Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé

Spikkestad - Skapertjern

Fra Spikkestad Til Skapertjern Lengde 2,2 km Område Kjekstadmarka Type Offentlig vei Gå til turen

Skapertjern - Heggsjø

Fra Skapertjern Til Heggsjø Lengde 5,4 km Område Kjekstadmarka Type Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé Gå til turen

Spikkestad - Heggsjø

Fra Spikkestad Til Heggsjø Lengde 6,3 km Område Kjekstadmarka Type Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé Gå til turen

Samarbeidspartnere