Klokkarstua - Sætre

Rutenr:

674

Lengde:

8,4 km

Område:

Hurummarka

Type:

Offentlig vei
Dette er en sykkelrute som går nordøstover fra Klokkarstua - i variert og fint landskap. Her er det både jorder, vann, skog - og behagelige nedoverbakker. Dette er med andre ord en lett vei å sykle.

Utgangspunktet er rundkjøringen der fylkesveiene 281 og 289 møtes. Det er sistnevnte vei du skal følge, og du legger i vei gjennom et område med store gårder på begge sider av veien. Etter et par kilometer kommer du tett innpå Sandungen, før det så bærer inn i skogen.

Du passerer Semsporten, et populært utgangspunkt for skiturer vinterstid, og krysser noen eiendommer før du kommer fram til Mørkvannet. Et smalt sund skiller de to delene av vannet. Nå er det ikke lange biten igjen før pedalene blir overflødige.

Det er bare å trille ned Sætrebakken, forbi krysset med riksvei 23 - og så er du "i mål" på torget i Sætre sentrum. Fra riksvei 23 og ned til sentrum er det gang- og sykkelvei. Bakken er ca. 2 kilometer lang, og høydeforskjellen rundt 110 meter.

Fra Sætre kan du så sykle videre mot Storsand i rute 666 og mot Sundbykrysset i Røyken kommune i rute 664. Rute 660 følger Kyststien mot Båtstø og Nærsnes, mens rute 661 går inn til Stikkvannshytta.
Knutepunkt

Foto: Eivind Molde, 18.07.2012

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Klokkarstua 160 Innfallsport (parkering) Hurummarka
Sætre 6 Innfallsport (parkering) Hurummarka

Klokkarstua

Moh

160 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Hurummarka

Gå til sted

Sætre

Moh

6 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Hurummarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere