Seks vann på Feiringåsen

Atthaldsdammen på Feiringåsen
Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 13.07.2017

Turinformasjon

Lengde:

23,7 km

Område:

Hurdal - Feiring

Beskrivelse

Feiringåsen kaller! Vi ser fram til en rundtur langs seks vann i dette flotte turområdet vest for Mjøsa. Det blir riktig nok en god del heftige motbakker på første del av turen, men litt trim har vi jo bare godt av.

Vi starter i krysset mellom Feiringvegen og Kjerkelinna i Feiring. Etter noen titalls meter i Kjerkelinna, tar vi til høyre, og følger Bamrudvegen nordover gjennom bygda. 3,5 kilometer fra start er de hardeste bakkene tilbakelagt. Her ved Hagasletta er det satt opp benker og bord, så kanskje det passer med en pause?

Det er stigning i en kilometer til. 240 høydemeter er forsert siden starten. Nå går det lett innover åsen. I krysset ved Bøhnshytta (som ligger inne i skogen på høyre side) tar vi til høyre. Vegen går i nordøstlig retning, gjennom lett terreng.

En knapp kilometer kommer vi fram til Bladtjennet, det første av de til sammen seks vann som vi skal stifte bekjentskap med på denne turen. Vi sykler langs nordsiden av vannet og videre inn til Atthaldsdammen. Ved den østre enden av vannet ender skogsbilvegen. Her er det en romslig parkeringsplass, og fint å raste. Herfra går det sti inn til Feiring jernverk. Ifølge skilt er det 15 minutter å gå.

Men vi skal videre på sti. Vi følger skiltingen mot Øverbygda. Stien er godt merket. Det er litt stigning i starten. Litt etter at vi har passert en hytte som ligger på venstre side, deler stien seg, og her holder vi til venstre. Snart får vi Alnesseter på høyre side. Nå er det mer veg enn sti vi sykler på, og mens stien går videre gjennom skogen, følger vi denne vegen ned en bakke.

Her tar vi til venstre på god grusveg, og sykler inn til Midttjennet og Holmtjennet. Ved Holmtjennet er det flere steder hvor det er fint å raste. Benker og bord er satt opp ved vannet. Helt i nord, rett før elva, skal vi ta av fra grusvegen, opp til høyre. Nå venter 400 meter på sti i oppoverbakke. Har det regnet nylig, kan det være litt bløtt nederst.

Nedenfor Dalkollen kommer vi inn på skogsbilveg igjen, og stigningen fortsetter i en kilometer til. Her - ca. 570 meter over havet - flater vegen ut. Fra Holmtjennet og opp hit er det vel en kilometer, og en stigning på 90 høydemeter. Fra parkeringsplassen på toppen går det sti opp til Skreikampen.

Nå kan vi puste ut, og trille lett ned bakken til Skomakartjennet. I krysset i bunnen av bakken tar vi til venstre, og det samme gjør vi i neste kryss. Så bærer det mot sørvest. En kilometer senere er vi nede ved Langtjennet, det sjette vannet på denne turen. Her er det flere steder hvor det er fint å stoppe og ta seg en rast.

Vi gjør oss nå klar til 8 kilometer og 350 høydemeter i nedoverbakke. Vi passerer krysset ved Bøhnshytta, og er dermed tilbake på kjente trakter. Vi triller tilbake samme veg som vi tidligere tråkket oss opp. Snart er vi tilbake der turen startet.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde Type
Feiring - Bøhnshytta Feiring Bøhnshytta 6,4 km Offentlig vei og skogsbilvei/turvei
Bøhnshytta - Atthaldsdammen - Holmtjennet - Skomakartjennet Bøhnshytta Skomakartjennet 6,9 km Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé
Bøhnshytta - Langtjennet - Skomakartjennet Bøhnshytta Skomakartjennet 4 km Skogsbilvei/turvei
Feiring - Bøhnshytta Feiring Bøhnshytta 6,4 km Offentlig vei og skogsbilvei/turvei

Feiring - Bøhnshytta

Fra Feiring Til Bøhnshytta Lengde 6,4 km Område Hurdal - Feiring Type Offentlig vei og skogsbilvei/turvei Gå til turen

Bøhnshytta - Atthaldsdammen - Holmtjennet - Skomakartjennet

Fra Bøhnshytta Til Skomakartjennet Lengde 6,9 km Område Hurdal - Feiring Type Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé Gå til turen

Bøhnshytta - Langtjennet - Skomakartjennet

Fra Bøhnshytta Til Skomakartjennet Lengde 4 km Område Hurdal - Feiring Type Skogsbilvei/turvei Gå til turen

Feiring - Bøhnshytta

Fra Feiring Til Bøhnshytta Lengde 6,4 km Område Hurdal - Feiring Type Offentlig vei og skogsbilvei/turvei Gå til turen

Samarbeidspartnere