Nordfeiringsrunden

Fin mjøsutsikt fra Stubberuddalen

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 13.07.2017

Turinformasjon

Lengde:

24,4 km

Område:

Hurdal - Feiring

Beskrivelse

Vi skal opp på Feiringåsen - og tilbake via Nord-Feiring. Turen er krevende i starten, men når oppstigningen først er tilbakelagt, er det ikke lenge før vi kan nyte herlige nedoverbakker mot Mjøsa - og nesten flat asfalt tilbake til start.

Fra start er det stigning over en strekning på hele 8 kilometer, dog med litt «utflating» innimellom. Høydeforskjellen er rundt 350 meter. Så her utfordres muskulaturen skikkelig! Det er brattest de første 3,5 kilometerne.

Utgangspunktet er krysset mellom Feiringvegen og Kjerkelinna i Feiring. Etter noen titalls meter i Kjerkelinna, tar vi til høyre, og følger Bamrudvegen nordover gjennom bygda. Når vi har tråkket oss opp til Hagasletta er det på tide med (nok) en pust i bakken, for her er det satt opp benker og bord.

I krysset ved Bøhnshytta (som ligger inne i skogen på høyre side) fortsetter vi rett fram. Det er rundt 1,5 kilometer igjen til vi har lagt bak oss de før omtalte 8 kilometerne, og litt etter at veien har flatet ut, er vi framme ved det idylliske Langtjennet. Det er flere fine rastesteder langs dette vannet.

Etter en liten oppoverbakke, er vi framme i et veidele der vi skal holde til høyre. Det skal vi også i det neste krysset. Her er vi tett på Skomakartjennet. Nå venter en halv kilometer med oppoverbakke. Fra parkeringsplassen på toppen går det sti opp til Skreikampen.

Det har utvilsomt vært noen bakker å bryne seg på på denne turen, men nå er det over. I fem og en halv kilometer kan vi bare trille og trille nedover og nedover - forbi Dalen, gjennom Øverbygda og helt til Stubberuddalen, nede ved Mjøsa. På vei nedover kan vi flere steder nyte flott utsikt mot innsjøen.

Nå er vi i Nord-Feiring. Før var det butikk her, men nå må folk til Feiring eller Skreia for å handle. Siste del av turen går strake vegen tilbake til Feiring på fylkesveg 33 (Feiringvegen). Det er en god del trafikk her, så vær OBS på bilene! Langs hele denne strekningen har vi utsikt mot Mjøsa.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Feiring - Bøhnshytta Feiring Bøhnshytta 6,4 km
Bøhnshytta - Langtjennet - Skomakartjennet Bøhnshytta Skomakartjennet 4 km
Dalen - Skomakartjennet Skomakartjennet Dalen 3,1 km
Stubberuddalen - Dalen Dalen Stubberuddalen 3,1 km
Feiring - Stubberuddalen Stubberuddalen Feiring 7,8 km

Feiring - Bøhnshytta

Fra

Feiring

Til

Bøhnshytta

Lengde

6,4 km

Gå til rute

Bøhnshytta - Langtjennet - Skomakartjennet

Fra

Bøhnshytta

Til

Skomakartjennet

Lengde

4 km

Gå til rute

Dalen - Skomakartjennet

Fra

Skomakartjennet

Til

Dalen

Lengde

3,1 km

Gå til rute

Stubberuddalen - Dalen

Fra

Dalen

Til

Stubberuddalen

Lengde

3,1 km

Gå til rute

Feiring - Stubberuddalen

Fra

Stubberuddalen

Til

Feiring

Lengde

7,8 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere