Lushaugen rundt fra Lygna

Badstua i kveldslys

Foto: Erik Unneberg, 01.07.2008

Turinformasjon

Lengde:

25,1 km

Område:

Hadelandsåsene

Gradering:

Medium

Beskrivelse

Det er en runde på vel to mil - vi skal rundt Lushaugen, sør for Lygna. Det blir både asfalt, grusveg og trillesti. Og et par fine steder hvor vi kan bade!

Turen starter ut fra Lygna, og vi sykler første etappe i skiløypetraseen ned til Badstuvegen. Fra Lygnasæter Hotell sykler vi først bort til parkeringsplassen der skiløypene starter. Vi holder til venstre, forbi en bom, og følger skilting videre.

Vi tar til venstre i Badstuvegen. Første badeplass er i Sveravatnet (sørsida) - andre er i Ognilla, ca. fem kilometer lengre øst.

Vi har nå passert Malsjøen, og befinner oss ved Risbakken. Vi fortsetter i lett terreng fram til Tommelsjøen. Her er det to store fellessætre med masse dyr på beite. Den ene heter Tommelsjøholen, den andre Tommelsjøen. Begge har moderne mjølkeannlegg - og tankbil henter mjølka.

Etter å ha syklet mot sør og øst, er vi nå på veg nordvestover. En liten trillestrekning venter, og på slutten av denne en bratt bakke opp til grasbevokst skogsveg. Etter en kilometer kan vi skimte Tuvsætra. Her var det en gang ei stor sætergrend med fin utsikt. Bebyggelsen på sætra står fortsatt.

I svak stigning kommer vi opp til Bustevollen. Det går traktorveg vestover mot Lushaughytta. Så går det raskt nedover på grusvegen til Rv 180 og asfalten igjen. Vi følger riksvegen opp til Lygna og Lygnasæter, der det er mat og drikke å få kjøpt.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Lygna - Lygnalia - Badstuvegen Lygna Badstuvegen 3,7 km
Badstuvegen (Skjerva) - Svera Badstuvegen Svera 5 km
Svera - Risbakken Svera Risbakken 4,4 km
Lygna - Bustevollen - Risbakken Risbakken Lygna 12 km

Lygna - Lygnalia - Badstuvegen

Fra

Lygna

Til

Badstuvegen

Lengde

3,7 km

Gå til rute

Badstuvegen (Skjerva) - Svera

Fra

Badstuvegen

Til

Svera

Lengde

5 km

Gå til rute

Svera - Risbakken

Fra

Svera

Til

Risbakken

Lengde

4,4 km

Gå til rute

Lygna - Bustevollen - Risbakken

Fra

Risbakken

Til

Lygna

Lengde

12 km

Gå til rute