Vormsund - Brårud

Rutenr:

804

Lengde:

9 km

Område:

Eidsvoll - Nes

Type:

Offentlig vei
Denne sykkelruta går nordover gjennom området vest for Vorma. Den følger Vestsidavegen, en vei med langt mindre trafikk enn fylkesvei 177 øst for elva - med andre ord et godt alternativ for syklister.

Ruta starter i Vormsund, ca. 2,5 kilometer fra stedet der elva, som kommer fra Mjøsa, renner ut i Glomma. Utgangspunktet er rundkjøringen på sørvestsiden av Vorma, der fylkesvei 177 og E16 møtes. Herfra sykler vi opp bakkene fra tettstedet, og snur vi oss, er utsikten fin tilbake mot Vormsund og elva.

På vei nordover sykler vi for det aller meste gjennom frodig kulturlandskap. Store gårder omgir oss på begge sider. Underveis har kan vi se over til den andre siden av Vorma, og mot de skogkledde åsene innenfor.

Underveis tar det to ruter av mot vest. Rute 868 tar inn på Røavegen ved Finnstadteiet. Den går til Algarheim. Og ved Aurstad går rute 871 til Nordkisa.

Vår rute ender når vi er framme i tettstedet Brårud. Vi tar til høyre ved butikken, og straks til venstre igjen dersom vi vil videre nordover i retning Eidsvoll (rute 803). Sykler vi rett fram, ned Svanfossvegen, kommer vi til Svanfossen, med de kjente Svanfoss sluser. Rute 805 går dit, og videre til fylkesvei 177 og Rolstad. Veien som går til venstre ved butikken, går til Nordkisa (rute 870).
Veidele

Foto: Eivind Molde, 18.06.2014

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Brårud 184 Innfallsport (parkering) Eidsvoll - Nes
Vormsund 125 Innfallsport (parkering) Eidsvoll - Nes

Brårud

Moh

184 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Eidsvoll - Nes

Gå til sted

Vormsund

Moh

125 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Eidsvoll - Nes

Gå til sted

Samarbeidspartnere