Nord-Fløyta - Lynesvangen

Rutenr:

532

Lengde:

8,8 km

Område:

Eidsvoll - Nes

Type:

Sykkelruta starter i den nordøstre enden av Nord-Fløyta, like ved kloppa som krysser vannet her. Rett ved siden av ligger den store, fine bade- og rasteplassen - et populært turmål her i området.

Vi sykler rett nordover, og etter ca. 700 meter deler veien seg. Det er Korslundvegen vi har framfor oss. Tar vi til venstre her, kommer vi til Øvre Holtet, og kan fortsette ned til Mjøsa. Men vår rute går mot høyre, og nå må vi innstille oss på en god del "klatring".

Vi tar fatt på en bratt, svingete stigning på rundt 150 høydemeter fordelt på ca. 2 kilometer. Men veien har grusdekke av meget god kvalitet og det vil være en grei sak å tråkke seg opp her med f.eks. en hybridsykkel med mange gir. God trening er det, garantert!

Veien er ganske dårlig skilta, men er du i tvil, er det bare å følge skiltene som peker mot Rv 181 (nå omklassifisert til fylkesvei 181). Det er en del veier i området, så det gjelder å være OBS, så man ikke havner "på vidvanke"...

La oss nevne de ulike "fallgrubene". En halv kilometer etter møtet med Korslundvegen, deler veien seg igjen. Her tar vi oppover til høyre. Etter at veien har flatet ut, kommer vi - ca. 3,6 kilometer fra start - til et nytt veidele. Her svinger vi også til høyre. I dette krysset er det fint å slå seg ned og ta en rast. Veien til Ottsjøen går mot venstre. Vi er nå på rutas nordligste punkt, like ved Grønnsjøkoia.

Vi sykler videre i lett terreng - høyt og fritt oppe på åsen - og etter vel en kilometer kommer vi til et nytt spennende kryss uten skilter. Nå er vi ved Brøstadvangmyra. Nok en gang velger vi veien mot høyre. Den som går opp til venstre, er en blindvei.

Vi passerer høyeste punkt, ca. 480 moh., og like etterpå passer vi på å ta til venstre i det som er aller siste kryss før vi er framme. Det går videre nedover, og landskapet åpner seg mot et dalføre i sør. Snart er vi nede ved Lynesvangen.

Skulle regnet overraske, er det greit å vite at det står en gapahuk ved parkeringsplassen her. Eidsvoll allmenning har satt opp skilt som informerer om turmulighetene i dette flotte området. Toalett er det også her.

Rute 538 går videre nedover i Gullverket. Ønsker du å ta en avstikker før ferden fortsetter, er veien kort inn til Øvre Holsjøen (forbi parkeringsplassen). Der er det mange fine rastesteder. Du vil også finne mange spor fra tiden med gruvedrift om du fortsetter innover forbi vannet. Rute 567 går dit - til Brødstadgruva. Du kan lese mer om gruvedriften i artikkelen Gull og grønne skoger.
Nord-Fløyta
Foto: Christine Meklenborg Nilsen, 21.07.2011

Sykkelruter i nærheten

Navn Lengde Type Område
Lynesvangen - Brøstadgruva 2 km Skogsbilvei/turvei Eidsvoll - Nes
Gullverket - Lynesvangen 5,9 km Offentlig vei og skogsbilvei/turvei Eidsvoll - Nes
Holt - Nord-Fløyta 4,9 km Skogsbilvei/turvei Eidsvoll - Nes

Lynesvangen - Brøstadgruva

Lengde 2 km Område Eidsvoll - Nes Type Skogsbilvei/turvei Gå til turen

Gullverket - Lynesvangen

Lengde 5,9 km Område Eidsvoll - Nes Type Offentlig vei og skogsbilvei/turvei Gå til turen

Holt - Nord-Fløyta

Lengde 4,9 km Område Eidsvoll - Nes Type Skogsbilvei/turvei Gå til turen

Steder i nærheten

Navn Moh Type Område
Lynesvangen 407 Innfallsport (parkering) Eidsvoll - Nes
Nord-Fløyta 270 Vann, tjern Eidsvoll - Nes

Lynesvangen

Moh

407 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Eidsvoll - Nes

Gå til sted

Nord-Fløyta

Moh

270 m

Type

Vann, tjern

Område

Eidsvoll - Nes

Gå til sted

Turer i nærheten

Navn Lengde Turtype Start - Stopp
Grønnsjørunden 11,9 km Skitur Lynesvangen - Lynesvangen
Holsjøen rundt 4,2 km Skitur Lynesvangen - Lynesvangen
Trolsk tur til Tretjernsmyra 10,5 km Skitur Lynesvangen - Lynesvangen

Grønnsjørunden

Lengde

11,9 km

Turtype

Skitur

Fra

Lynesvangen

Til

Lynesvangen

Gå til turen

Holsjøen rundt

Lengde

4,2 km

Turtype

Skitur

Fra

Lynesvangen

Til

Lynesvangen

Gå til turen

Trolsk tur til Tretjernsmyra

Lengde

10,5 km

Turtype

Skitur

Fra

Lynesvangen

Til

Lynesvangen

Gå til turen

Samarbeidspartnere