Kampå sag - Vika - Djupdalsvangen

Rutenr:

784

Lengde:

9,4 km

Område:

Eidsvoll - Nes

Type:

Dette er en sykkelrute som går nordøstover gjennom skogen langs elva Kampåa. Den starter i krysset mellom Ålandsvegen og Kampåvegen - ved Kampå sag. Hit kan du sykle i rute 783 fra Rolstad eller rute 782 fra Ringsby.

Du forlater Ålandsvegen og legger i vei mot Nes skianlegg. Det er tydelig skiltet dit fra veikrysset. Etter ca. 1,5 kilometer krysser du elva, og vel en kilometer - og en "elvekrysning" - senere er du framme ved skianlegget.
Vinterstid er dette et sted med stor aktivitet. Foruten det som foregår på selve anlegget, er det et populært utgangspunkt for skiturer i de mange løypene her i området. Utenom skisesongen kan man nyte freden og roen på sykkel eller til fots innover på skogsbilveien her.

Fram til nå har det vært liten signing. Heretter blir det litt mer, men fortsatt er det bare svak oppoverbakke, og fint og lett "sykkelføre". Rundt 1,5 kilometer etter skianlegget, er du framme på den store parkeringsplassen ved Vika. Like før, krysser du elva for siste gang på denne ruta.

Er været fint og temperaturen høy nok, kan det kanskje friste med et bad i Merrahølen, en fin badeplass i Kampåa - godt tilrettelagt med badebrygge, skjermet område for barna og muligheter for grilling. Den ligger rett nede til venstre. Også Vika er et populært startsted for turfolket vinterstid.

Du tråkker deg videre innover i skogen, og etter Nedre Rudseter kommer du fram til snuplassen ved Badstufløyta. Her ender Kampåvegen, og på bålplassen rett ved elva er det flott å raste. Her er det intet som forstyrrer. Kampåa er for øvrig en meget fin fiskeelv, med gode muligheter for ørret- og og abborfiske. Den renner fra Utsjøen, gjennom Fenstad og ut i Uåa, like før Glomma.

Men nå ser du ikke mer til elva på denne ruta. Du skal rett fram på en traktorvei som etter hvert blir mer og mer en sti. Det er stort sett helt OK å ta seg fram med sykkelen her - dog er det litt røtter og stein her og der. Det er noe stigning på denne strekningen, som er på ca. 1,3 kilometer.

Du kommer så inn på skogsbilvei igjen - triller ned en bakke - og så er det svak stigning gjennom Djupdalen - fram til Djupdalsvangen. Rute 535 tar skarpt til venstre her, i retning Jønsjøen. På vei dit, krysser du demningen ved utløpet av Utsjøen. Vår rute ender i neste kryss. Fortsetter du rett fram, opp dalen, kommer du snart til Utsjøens østside. Rute 791 går fram til nordenden av vannet. Begge ruter byr på fine rastemuligheter ved Utsjøen. Tar du til høyre, er du på vei til Ihlangsvangen i rute 788.

Sykler du denne ruta i motsatt retning av slik den er beskrevet, er det ganske nøyaktig 1,4 kilometer å sykle fra Djupdalsvangen til du skal ta inn på traktorvei/sti - litt oppe i bakken.
Ingen asfalt på Djupdalsvangen

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 17.08.2013

Ruter i nærheten

Ruter Lengde Type Område
Utsjøen N - Djupdalsvangen 3,2 km Skogsbilvei/turvei Eidsvoll - Nes
Jønsjøen - Utsjøen - Djupdalsvangen 9,2 km Offentlig vei, skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé Eidsvoll - Nes
Ihlangsvangen - Djupdalsvangen 4,4 km Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé Eidsvoll - Nes
Ringsby - Kampå sag 8 km Offentlig vei Eidsvoll - Nes

Utsjøen N - Djupdalsvangen

Lengde

3,2 km

Område

Eidsvoll - Nes

Type

Skogsbilvei/turvei

Gå til turen

Jønsjøen - Utsjøen - Djupdalsvangen

Lengde

9,2 km

Område

Eidsvoll - Nes

Type

Offentlig vei, skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé

Gå til turen

Ihlangsvangen - Djupdalsvangen

Lengde

4,4 km

Område

Eidsvoll - Nes

Type

Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé

Gå til turen

Ringsby - Kampå sag

Lengde

8 km

Område

Eidsvoll - Nes

Type

Offentlig vei

Gå til turen

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Djupdalsvangen 265 Generelt stedsnavn Eidsvoll - Nes
Kampå sag 182 Generelt stedsnavn Eidsvoll - Nes

Djupdalsvangen

Moh

265 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Eidsvoll - Nes

Gå til sted

Kampå sag

Moh

182 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Eidsvoll - Nes

Gå til sted

Samarbeidspartnere