Rundtur fra Fossum

På

Foto: Rune Eskøy, 19.09.1999

Turinformasjon

Lengde:

15,6 km

Område:

Bærumsmarka

Gradering:

Lett

Beskrivelse

Du skal inn til hjertet av Bærumsmarka, du skal opp i 400 meters høyde, du skal sykle på skogsbilvei og trillesti - og på den tradisjonsrike Ankerveien.

Det dreier seg om en 13 kilometers rundtur med start og slutt ved klubbhuset på Fossum. Første etappe går i småkupert og lett terreng innover til Lathus. Nå går veien mer i vestlig retning, og du kommer fram til Østernvann, et idyllisk og svært populært turmål i Bærumsmarka. Her er det fine bademuligheter.

Så starer "klatringen". Østernvann ligger 215 meter over havet, og du skal opp i nesten 400 meters høyde i løpet av de neste fire kilometerne. Målet nå er Brunkollen, et mye besøkt serveringssted som ligger sentralt til i Bærumsmarka. På vei oppover passerer du Hestemyra - fra krysset her er det mulig å ta en avstikker inn til Haslumseter kapell.

Etter Brunkollen går det utfor! Her venter trillesti - til dels ganske steinete - ned til Muren og Nygård. Du beveger deg ca 170 høydemeter nedover på 2,3 kilometer. På Nygård er det også mat og drikke å få.

Herfra er det behagelig nedoverbakke, du passerer Mellom, og kommer fram til Ankerveien. Her tar du skarpt til venstre, og følger denne tradisjonsrike veien i skogkanten langs golfanlegget fram til Hagagårdene. Nå er det bare litt sykling på asfalt igjen, og så er du tilbake der du startet, på Fossum.

God tur!

Samarbeidspartnere