Lett tur til Nygård

Inn til Nygård

Foto: Erik Unneberg, 26.09.2015

Turinformasjon

Lengde:

7,6 km

Område:

Bærumsmarka

Beskrivelse

Øverland er en svært populær innfallsport til Bærumsmarka, og et av de mest benyttede turmålene, er serveringsstedet Nygård. Det er hit du skal denne gangen - på god skogsbilvei. Turen kan gjennomføres store deler av året, for veien blir brøytet om vinteren.

Åpningstidene for Nygård finner du her.

Fra Gamle Ringeriksvei sykler du først opp bakken forbi Øverland gård, som du har på høyre hånd. Til venstre er det et arboret, der busker og trær fra mange verdenshjørner befinner seg.

Etter noen få hundre meter deler veien seg, og du tar til høyre. Denne grusveien er sperret med bom, men for syklister er det ingen restriksjoner. Du sykler nå et lite stykke på Ankerveien, og har noen steder utsikt til høyre mot kulturlandskapet nord for Griniveien.

En avstikker til seters

Ved neste veidele (Sagstua) sykler du til venstre, og tar fatt på bakkene mot gården Mellom. Underveis passerer du avkjøringen til Sæteren gård, som eies og drives av DNT Oslo og Omegn og Barnas Turlag. Ta gjerne en avstikker dit - gården er bare et par hundre meter unna.

Det er relativt flatt fra Mellom til Nygård, noe den yngste garde helt sikkert setter pris på. Vel fremme kan du ta deg en pause og kanskje nyte mat og drikke fra serveringsdisken.

Tilbaketuren til Øverland går samme vei som du kom. Ha kontroll på farten i utforkjøringene, for veien benyttes også av mange gående.

God tur!

Les også: 

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Øverland - Sagstua Øverland Sagstua 1,3 km
Sagstua - Nygård Sagstua Nygård 2,5 km
Sagstua - Nygård Nygård Sagstua 2,5 km
Øverland - Sagstua Sagstua Øverland 1,3 km

Øverland - Sagstua

Fra

Øverland

Til

Sagstua

Lengde

1,3 km

Gå til rute

Sagstua - Nygård

Fra

Sagstua

Til

Nygård

Lengde

2,5 km

Gå til rute

Sagstua - Nygård

Fra

Nygård

Til

Sagstua

Lengde

2,5 km

Gå til rute

Øverland - Sagstua

Fra

Sagstua

Til

Øverland

Lengde

1,3 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere